Door déze vijf trucs heb je nooit meer last van statisch haar

Het helpt!

Hands up als je elke winter slachtoffer bent van statisch haar. Als het eenmaal koud is, is het dragen van een muts en sjaal essentieel. Maar die trendy baret is een van de redenen waarom je er uitziet als een 'crazy' wetenschapper aan het einde van de dag.

Oorzaak

Wat veroorzaakt statisch haar eigenlijk? Het is vast geen schok (snap je?) dat het te maken heeft met elektriciteit. Wanneer twee soortgelijke materialen bij droog weer tegen elkaar aan wrijven (in dit geval je muts en je haar), zorgt het ervoor dat de elektronen van het ene oppervlak naar het andere stuiteren. De afzonderlijke haartjes zullen elkaar weerstaan en van elkaar scheiden, waardoor de rommelige look ontstaat.

Lees ook: Zo houd je je haar langer fris tussen wasbeurten door

Voorkomen

Voor iedereen met middellang tot lang haar is statisch haar een van de winterse problemen, omdat het moeilijk te stylen is. Maar het goede nieuws is, dat er oplossingen voor zijn. Wij hebben een aantal tips over hoe je statisch haar gemakkelijk kunt fixeren en voorkomen.

1. Gebruik een hydraterende shampoo

In droge seizoenen zoals de winter, wanneer de lucht een stuk minder vochtig is, is het belangrijk om een hydraterende shampoo te gebruiken om te voorkomen dat het haar extra broos wordt.

2. Olie

De beroemde kapper Alex Brown raadt je aan om een voedende olie te gebruiken wanneer je haar nat is. Dit zorgt ervoor dat je haar meer vocht vasthoudt en zo minder kans heeft om statisch te worden.

3. Schakel over op een 'ionische' föhn

Een ionische föhn maakt gebruik van ionentechnologie. Ze stralen negatieve ionen af die ervoor zorgen dat je haar statisch wordt tijdens het föhnen. Enne, ze zorgen er juist voor dat het glanst en minder pluist.

4. Reinig je haarborstels

Net als de kwasten die je gebruikt om make-up aan te brengen, hebben je haarborstels ook een goede schoonmaakbeurt nodig. "Diepe reiniging van je borstels met een heldere zeep – zoals afwasmiddel – helpt bij het verwijderen van alle productopbouw", legt Brown uit.

5. Voedende crème

Texturizing producten, zoals een zeezout spray, bevatten meestal alcohol en kunnen het haar uitdrogen, wat je in de winter wil vermijden. Gebruik in plaats daarvan een voedend product bij het stylen van je haar.

Bron: Marie Claire | Beeld: BSR

Laatste nieuws