Dit zijn de drie grootste leugens rondom afvallen

Geloof dit dus niet!

Gezond eten en afvallen, we zijn er steeds meer mee bezig en er wordt met de dag meer over bekend. Het internet staat vol tips en tricks om snel en effectief af te vallen, met een hoop tegenstrijdige dieetvormen als resultaat. Welke je in elk geval níet moet geloven, zetten we voor je op 'n rij.

Lees ook: 6 tips om van 's ochtends vroeg sporten je ding te maken

Leugens

1. Je moet dagelijks 500 calorieën minder eten dan je dagelijkse behoefte, om wekelijks een halve kilo af te vallen

De eerste grote fabel is dat je 500 calorieën minder moet eten dan je dagelijkse behoefte om af te vallen. Je dagelijks aanbevolen aantal calorieën verschilt namelijk per persoon. Je kunt dit het beste bepalen samen met een personal trainer of voedingsdeskundige. De ene persoon heeft baat bij tweehonderd calorieën minder, de ander kan evenveel blijven eten, maar moet meer bewegen. Er is dus geen vast aantal calorieën dat je moet schrappen om kilo’s kwijt te raken.

2. Het trainen van bepaalde spieren zorgt ervoor dat je daar vet verliest

Wanneer jij iedere dag een halfuur je buikspieren traint, betekent niet dat je buikvet verliest. Hoe verlies je dat vetlaagje dan? Dat heeft grotendeels te maken met je voeding. Wanneer je een gezond dieet volgt, merk je dat je vet verliest op die plek. Wanneer je bepaalde spieren veel traint, worden deze sterker en groter. Wanneer je vet verliest, zien die spieren er wel strakker uit, maar het belangrijkste is dus dat je voeding vetvrij is.

3. Afvallen betekent minder eten en meer sporten

Hoewel beweging goed voor je is, is minder eten – zeker als je méér gaat bewegen – juist níet de bedoeling. Het is zelfs enorm ongezond weinig te eten als je regelmatig (en intensief) sport.

Bron: Happy in Shape | Beeld: Pitch Perfect

Laatste nieuws