Angelina Jolie: 'Ik was mezelf een beetje verloren'

Ze vertelt openhartig over de afgelopen tijd.
Angelina Jolie: 'Ik was mezelf een beetje verloren'

Ze voelt zich sterker dan ooit. Angelina Jolie (44) heeft ‘de scheiding van de eeuw’ eindelijk achter zich gelaten en durft nu krachtig te zijn in haar kwetsbaarheid. "Ik wil me niet meer schamen voor mijn zachtere kant."

Moeilijke periode

Angelina Jolie is, drie jaar na haar shockscheiding, eindelijk back in action. En dat voelt goed, deelt ze met iedereen die het maar wil horen. "Ik heb de afgelopen jaren heel veel meegemaakt", vertelt ze. "Het is goed voor mij geweest om weer lekker te gaan trainen, om weer te knokken. Ik ben blij dat ik me nu weer sterk voel, en dat ik weer echt lol kan hebben."

Lees ook: Angelina Jolie start eigen YouTube-kanaal

Gekwetst

Het waren barre tijden in huize Jolie sinds in september 2016 de bom barstte tussen haar en Brad Pitt. Hoewel ze sinds april officieel gescheiden zijn, is het einde qua financiële kopzorgen nog steeds niet in zicht. De twee zijn er helemaal uit qua gedeelde voogdij, en zouden ook weer on speaking terms zijn, maar over de verdeling van hun vermogen zijn ze het nog steeds niet eens.

"Angelina was nooit van het boos blijven en verbitterd raken, maar na haar breuk van Brad bleek dat bijna onmogelijk", deelde een insider met de Britse Grazia. "Ze was boos en gekwetst. Door Brads acties, maar ook door hoe hun scheiding door het publiek werd geïnterpreteerd. Het heeft haar veel pijn gedaan hoe Hollywood zich achter Brad leek te scharen. Ze werd echt neergezet als een schurk."

Twijfelen

Het zorgde ervoor dat Angelina zelf ook ging twijfelen aan wie ze nou echt was, deelt ze openhartig met het Franse magazine Madame Figaro. "Ik zit nu echt in een overgangsperiode, op weg terug naar mezelf. Ik was mezelf een beetje verloren rondom het einde van mijn relatie met Brad. Dat was een ingewikkeld moment, en ik herkende mezelf niet meer. Ik voelde me heel klein, onbelangrijk. En daar bovenop worstelde ik ook nog met mijn gezondheid."

Eileiders verwijderen

In 2013 koos Angelina vrijwillig voor een dubbele borstamputatie, in 2015 liet ze haar eierstokken en eileiders verwijderen, omdat ze drager is van het erfelijke gen dat kanker kan veroorzaken. Ze verloor onder meer een nicht, een tante, een oom, een opa en een oma en in 2007 haar geliefde moeder Marcheline aan de ziekte. “Het is niet mogelijk voor mij om al het risico weg te nemen, ik zal altijd gevoelig blijven voor kanker”, zei ze er zelf over in 2015. “Maar ik weet nu wel dat mijn kinderen nooit hoeven te zeggen dat hun moeder is overleden aan eierstokkanker.”

Ze voelt zich sterker dan ooit, zegt ze nu. Maar tegelijk is het ook haar hervonden kwetsbaarheid waar ze dankbaar voor is. "Ik ben sterker en weerbarstiger dan ik ooit heb geweten. Maar ik heb ook geleerd dat ik in de kern zacht en kwetsbaar ben. Het is helemaal niet mijn wens om altijd maar sterk te zijn. Ik wil me niet meer schamen voor mijn zachtere kant. Ik heb mijn zachtheid helemaal herontdekt."

Nieuwe liefde

Het maakt dat ze ook weer langzaam open staat voor een nieuwe liefde, en de eerste namen zoemen alweer rond. Zo zou ze op date zijn geweest met Bradley Cooper, zou Keanu Reeves kind aan huis zijn bij haar mansion in Los Feliz, en zou Maleficent-collega Michelle Pfeiffer haar hebben geprobeerd te koppelen aan ‘goede vriend’ Johnny Depp. Zelf lijkt Angelina er nog niet zo heel erg mee bezig. Zij legt de nadruk op een gezond lijf, een gezonde geest en een gezond gezin. "Ik ben door mijn kinderen mezelf weer helemaal aan het ontdekken." Daar is nu ruimte voor, deelt een insider met Grazia. "Angelina heeft echt weer rust gevonden in haar leven. Ze is trots dat ze de storm heeft doorstaan. En ze is er nog sterker uitgekomen ook."

Tekst: Claudia Witteveen | Beeld: BSR

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f72e61c6178c', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });