Heftig: dit beeld laat zien wat alcohol doet met je tanden

Wist jij dit?

Het is algemeen bekend dat alcohol niet per se goed voor je lichaam is, maar ook voor je gebit kan het de nodige (onverwachte) schade aanrichten.

Zuurtegraad

Een drankje hier, een drankje daar: we hebben vaak niet eens door hoeveel Gin Tonic's, Malibu Cola of Chardonnay's we aan het eind van de avond gedronken hebben. Laat staan hoeveel schade het ons gebit kan aanbrengen.

Lees ook: Witte tanden? Skip dan deze drankjes

De Britse tandarts Lewis Ehrlich wil met zijn shockerende Facebookposts dan ook duidelijk maken wat te veel alcohol met je misschien nu nog spierwitte tanden kan doen. Want hoewel er nog niet heel veel onderzoek naar gedaan is, is wel bekend dat de zuurtegraad in alcoholische drankjes een probleem is.

Shocking

Hoe zit het dan precies? Wel, hoe lager de pH-waarde en hoe hoger de zuurgraad, hoe slechter het drankje voor je gebit is. Als voorbeeld laat Ehrlich een foto zien van hoe tandglazuur er na het drinken van een glas water eruitziet, en hoe het eruitziet als je suikervrij glas wodka hebt gedronken. En als je dacht dat dit al pretty shocking was, kijk dan nog even naar het resultaat van een glas Gin Tonic. Niet heel erg geruststellend, toch?

Water:

Suikervrij glas wodka:

Beeld: Facebook, Bad Moms

Laatste nieuws