Nienke Plas openhartig over relatiecrisis

"Het is belangrijk om elkaar de ruimte te geven"

Nienke Plas speelt in de goedbezochte film F*ck de Liefde én staat in het theater met haar eigen show Van de Hak op de Tak. Tijd voor nieuwe dromen: een bruiloft én baby nummer 2! Maar het is niet altijd rozengeur en manenschijn geweest in de liefde.

Ongelukkig moment

Al meer dan twaalf jaar is Nienke samen met haar grote liefde Resley en volgend jaar bezegelen ze hun liefde met een huwelijk. Maar tijdens haar zwangerschap van zoontje Frenky-Dean ging het minder goed tussen hun. "Het was even een ongelukkig momentje, waarin we allebei een beetje kut zaten, maar er was in ieder geval genoeg liefde om uit te zoeken: waar komt dit vervelende gevoel vandaan?" vertelt ze.

"Het is belangrijk om elkaar de ruimte te geven. Daar kun je iemand ook mee helpen. Want ook al kun je zeggen dat je beste vrienden bent in een relatie, je bent nog steeds twee individuen. Daar lopen volgens mij veel mensen op stuk. Als het even niet lekker loopt, willen ze er meteen iets aan doen. Ze worden paniekerig", aldus de vlogger.

Lees ook: Nienke Plas over tweede kindje

Geduld

Geduld is volgens haar the key to succes. "Ik zal niet zeggen dat je eindeloos in een dieptepunt moet blijven zitten als het niet meant to be is. Maar je moet wel proberen om, hoe pijnlijk ook, rustig en objectief te kijken: wat gebeurt hier? In plaats van: het is kut, ik maak het gewoon uit. Dat is te makkelijk. Je hoeft niet meteen een U-turn te maken. Zeker niet als er kindjes zijn."

Het geheim van een goede relatie is volgens haar dan ook dat je niet te snel moet opgeven. "Elke relatie heeft wel een moment dat je er hard aan moet trekken. Ik denk dat we vandaag de dag te makkelijk uit elkaar gaan. Ik hoorde laatst een mooie uitspraak van mensen die al heel lang bij elkaar zijn: ‘Vroeger werden de dingen als ze kapot waren niet vervangen, maar gerepareerd.’ Daar geloven mijn verloofde en ik ook in."

Tekst: Anette de Vries | Beeld: BSR

Laatste nieuws