Dit is geweldig: H&M lanceert nieuwe service

Yes!
Dit is geweldig: H&M lanceert nieuwe service

H&M staat tegenwoordig helemaal voor duurzaamheid. En om hier nog een schepje bovenop te doen, heeft het modemerk een uitleenservice geïntroduceerd. Say what?

Uitleenservice

In Stockholm, de hoofdstad van de Zweedse modeketen, wordt momenteel getest met deze zogenaamde uitleenservice. Bij één van de H&M-filialen in de stad kan er nu van de Conscious Exclusive collectie kleding gehuurd worden in plaats van gekocht. Benieuwd uit wat voor soort kledingstukken er gekozen kan worden? We got you. Het gaat speciaal om de galajurken en -rokken uit de Conscious Exclusive collecties van 2012 tot en met 2019. Daarnaast zijn er ook een aantal special pieces ontworpen speciaal voor de uitleenservice.

Lees meer: H&M lanceert nieuwe designercollectie

Duurzaam

Head of of Sustainability van H&M, Pascal Brun over de service en toekomst van de mode-industrie: "We denken al een tijdje na over een uitleenservice en zijn dan ook heel blij dat we binnenkort modefans de kans kunnen geven om wat prachtige stukken uit de Conscious Exclusive collecties te lenen. We kijken ernaar uit om deze service te evalueren en zijn toegewijd om de manier hoe mode vandaag de dag geproduceerd en geconsumeerd wordt te veranderen."

Het kost ongeveer €33 om een kledingstuk een week lang te lenen. Wanneer de service precies naar Nederland komt, is nog niet bekend. Maar twee dingen weten we zeker, A: Het milieu is fan en B: Voor ons een extra reden om weer te gaan shoppen. Oh en C: niemand hoeft meer te klagen over de hoeveelheid kleding die je koopt, want 'kopen' is verleden tijd met deze service.

Happy almost shopping!

Bron: NSMBL | Bron: BSR

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f2b0dfd89931', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });