NikkieTutorials had heftige jeugd: ‘Ik heb een soort therapie gehad’

Het was niet makkelijk

Lees ook

Ze reist als NikkieTutorials de wereld over, filmt met Kim Kardashian en adviseert Marc Jacobs voor zijn beautylijn. Nikkie de Jager leeft haar droomleven, maar dat was vroeger wel anders.

Onzeker

Ze komt nu heel zelfverzekerd over, maar dat was ze vroeger niet. "Ik werd als tiener gepest en was extreem onzeker, twijfelde overal over en was voor alles bang. Het was zo erg dat mijn moeder zei: ‘Dit kan zo echt niet meer.’ Zij stuurde me naar een cursus zelfverzekerheid en dat heeft me heel erg geholpen", vertelt ze.

Maar ook YouTube hielp haar hier overheen. "Je filmt jezelf, gaat editen en op een gegeven moment ga je dan automatisch anders naar jezelf kijken. Eigenlijk heb ik dus een soort therapie gehad. Ik zag mezelf als een sterk iemand op camera, maar zodra het filmen stopte, was ik weer de onzekere Nikkie. Op een gegeven moment heb ik het mezelf aangeleerd om ook als de camera niet draaide sterk en zelfverzekerd te zijn."

Lees ook: NikkieTutorials openhartig over zelfmoordgedachten

Voel je mooi

Dat betekent niet dat ze nu nooit meer onzeker is. "Mensen die zeggen dat ze nergens onzeker over zijn, geloof ik nooit. Ik kan soms onzeker zijn over mijn uiterlijk en dat deel ik dan ook met mijn volgers, want ik geloof dat ik daar andere mensen ook weer mee kan helpen. Maar ik hoef niet elk wissewasje naar buiten te gooien."

Ze vindt het dan ook belangrijk om andere vrouwen aan te moedigen en te steunen. "Ik probeer anderen te laten inzien dat je altijd in jezelf moet geloven en dat je aan je onzekerheden kunt werken. En ik geef in mijn tutorials natuurlijk opties waardoor vrouwen zich beter en sterker kunnen voelen. Al zal ik nooit zeggen: je moet dit of dat doen qua make-up anders kun je niet door de beugel. Ik vind het juist belangrijk om te zeggen dat je het niet nodig hebt om je mooi te voelen."

Lees ook: NikkieTutorials over bijzondere ontmoeting met Kim Kardashian

Tekst: Jill Waas | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook