Reese Witherspoon: ‘Ik had eerder de waarheid moeten zeggen’

Wat erg...

Lees ook

Legally Blonde-actrice Reese Witherspoon heeft jaren geleden te maken gehad met seksueel misbruik. De actrice durfde er destijds niks over te zeggen en voelt zich daar nu schuldig over.

Gezwegen

Als 16-jarig meisje is Reese seksueel ontoelaatbaar bejegend door een regisseur waarmee ze destijds werkte. Onder druk van managers en producenten besloot ze het voorval stil te houden, maar daarvan heeft ze nu spijt. Dit vertelde de Oscarwinnares in een interview met The Guardian.

Lees ook: Zien: Kate Middleton verschijnt als zusje van Legally Blonde op event

Moed

De 43-jarige actrice vond uiteindelijk de moed om haar verhaal te vertellen, maar kampt nog steeds met een schuldgevoel dat ze eerder naar voren had moeten treden. Ook bekende ze dat het niet alleen bij dit ene incident in haar carrière is gebleven.

"Ik zou willen dat het alleen dat ene moment was, maar helaas heb ik vaker te maken gehad met dergelijke seksueel getinte incidenten", aldus Reese. "Toch werd mij destijds verteld dat het beter was om te zwijgen, omdat mijn loopbaan anders naar de knoppen ging. Het hoorde kennelijk bij mijn werk."

Bron: BuzzE | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook