48 uur in… Londen

Dé hotspots!

Alles wat je nodig hebt om deze stad te ontdekken zijn 48 uur en Grazia’s guide. Train, set, go!

DAG 1 06.15 UUR VERTREK MET EUROSTAR
Reis met de hogesnelheidstrein van Eurostar binnen zo’n vier uur met overstap naar Londen. Terug kun je zelfs rechtstreeks. Geen lange wachttijden zoals bij het vliegen en been- en bagageruimte genoeg! Meer info vind je hier.

DAG 1 11.00 THE NADLER SOHO HOTEL
Slapen doe je in het bruisende Soho, hartje Londen, omringd door restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden. Het hotel ligt op vijf minuten lopen van Oxford Street, China Town en foodie heaven Berwick Street Market. Meer info vind je hier.

DAG 1 12.00 REDEMPTION
Verstopt in Seven Dials vind je dit vegan restaurant. Meer info vind je hier.

DAG 1 14.00 DE WIJK SHOREDITCH
Brick Lane in Shoreditch is the place to be als je echte pareltjes wilt scoren. Sla Brick Lane Vintage Market in ieder geval niet over. En ook Serotonin en Nordic Poetry niet, geweldige winkels voor designer vintage.

DAG 1 17.00 CARNABY CHRISTMAS LIGHTS
Carnaby Street’s duurzame kerstlichtjes, in samenwerking met Project 0 tegen oceaanvervuiling, zijn altijd de mooiste in de stad. Elk deel van de winkelstraat ‘vertegenwoordigt’ een deel van de oceaan. Ga die dus zeker ’s avonds bewonderen. Meer info vind je hier.

DAG 1 20.00 THE DUCK AND RICE
Zin in shared dining? Zorg dat je honger hebt, want de porties bij Chinees restaurant The Duck and Rice zijn niet mis. Er worden ook regelmatig speciale avonden georganiseerd, waaronder de Drag Queen Quiz Night. Meer info vind je hier.

DAG 1 23.00 COCKTAILS MET EEN VIEW
In de rooftopbar van The Trafalgar St. James hotel geniet je niet alleen van de lekkerste cocktails, maar ook van een adembenemend uitzicht over de stad. Meer info vind je hier.

DAG 2 09.00 THE GOOD EGG
In Kingly Court, Carnaby’s food court, vind je 21 restaurants. Onze favoriet is The Good Egg, waar je een ontbijt krijgt geïnspireerd op een typisch ontbijt uit Tel Aviv. Een aanrader, als je niet kunt kiezen, is de shakshuka. Meer info vind je hier.

DAG 2 11.00 WANDELEN DOOR NOTTING HILL
Notting Hill staat niet voor niets bekend als één van de mooiste wijken van Londen. Zwijmel weg bij de enorme victoriaanse huizen en ga naar de Portobello Road Market. Absoluut fotowaardig!

DAG 2 13.00 WINTER GARDEN RESTAURANT
Ben je toe aan rust en luxe? Dan moet je in The Landmark zijn. In dit spectaculaire vijfsterrenhotel schuilt een sprookjesachtig restaurant. Met pianospel op de achtergrond geniet je van een lunch of diner. Meer info vind je hier.

DAG 2 15.00 LITTLE VENICE
Bijkomen kan in Little Venice. Drink een theetje in zo’n tentje aan het water.

DAG 2 17.00 CAMDEN TOWN
Slenter door de alternatieve wijk Camden Town, een levendige buurt waar je je ogen uitkijkt. Geniet van de straatmuzikanten, bewonder de street art en sla Camden Market, vol winkeltjes en eettentjes, niet over.

DAG 2 20.00 HARRODS
Je bent niet in Londen geweest, als je geen kijkje hebt genomen in het luxe warenhuis Harrods. Om iets te kopen zul je flink in de buidel moeten tasten, maar alleen al een rondje lopen is de moeite waard. Je kijkt je ogen uit!

Tekst: Heather Serry | Beeld: Diego Tjen A Tak

Laatste nieuws