Shopaholics opgelet: test welke type shopper jij bent

Herkenbaar...
Shopaholics opgelet: test welke type shopper jij bent

Oeps, ik heb weer iets nieuws gekocht! Herkenbaar? Koop je ook wekelijks iets nieuws? Kon je dat laatste item toch niet laten liggen? Je bent niet de enige: dertig procent van de 25 tot 35-jarigen noemt zichzelf verslaafd aan shoppen. Dit blijkt uit een groot shoponderzoek van Klarna, leverancier van betaaloplossingen. Ben je ook een shopfanaat? Ontdek dan snel welk type je bent!

Doe de test

De emo-shopper
Cheryl Morero van Gooische Vrouwen. Je vriend maakt het uit, dus vlucht je snel naar de winkel. Stress op je werk? Binnen no time scroll jij door de nieuwste fashion bij je favo webshop. Geslaagd voor een examen? Genoeg reden om jezelf te belonen. Zodra je enige emotie voelt sta je in de winkel of begeef je je online, om vervolgens met een dikke glimlach je nieuwe aankoop af te rekenen.

De trofeeën-koningin
Carrie Bradshaw van Sex in the City. Het perfecte item, dromen we daar niet allemaal van? Jij komt alleen nogal vaak het perfecte item tegen dat je écht moet hebben. Kun jij toch ook niks aan doen? Het is meant to be.

De miskoper
Celeste Barber If others can, so can you. De werkelijkheid is vaak iets minder rooskleurig. Het overkomt je vaker dan eens dat een besteld kledingstuk totaal niet is wat je ervan had verwacht. Was die jurk nu rood of roze? En zaten die gaten al in die broek? Gelukkig kun je het altijd nog terugsturen. En achteraf betalen? Dat is al helemaal ideaal.

Lees ook: Waarom je gaat shoppen als je gestrest bent

De imago-koper
Blair Waldorf
van Gossip Girl. Je staat onder je vrienden bekend als ‘big spender’ en bent hier trots op. Je verschijnt het liefst iedere week in de nieuwste en duurste merkkledingstukken. Je draagt een item het liefst maar één keer om het vervolgens achterin de kast te laten verstoffen. That’s so last season, honey.

De koopjesjager
Solange de Reuver
van Voetbalvrouwen. Sta je juichend aan de kassa als er korting wordt gegeven? Bereken je ook altijd hoeveel geld je overhoudt voor nieuwe dingen als je iets in de aanbieding koopt? Dan kun je met recht zeggen dat je een koopjesjager bent. Je vriendinnen kunnen nog iets van jou leren!

De verzamelaar
Rebecca Bloomwood
van Confessions of a Shopaholic. Je kleding- of schoenencollectie is nooit af. Als verzamelaar streef je naar perfectie. Je blijft kopen om jezelf de eigenaar te noemen van een complete collectie. Je behaalt dit doel helaas alleen nooit. Er is namelijk zoveel moois te vinden… Hé, is dat nou een vintage faux fur?

Beeld: BSR

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f328f171ab2a', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });