Felle kritiek op straf Robin Martens na mishandeling politieagent

Ai...
Felle kritiek op straf Robin Martens na mishandeling politieagent

Gisteravond werd de straf van Robin Martens bekendgemaakt, nadat ze in aanraking kwam een politie-agent. De actrice schikte met het OM en kreeg een taakstraf van 45 uur en boete van driehonderd euro voor mishandeling van een politieagent. En daar is niet iedereen het mee eens.

Gevangenisstraf

Zo vinden sommigen de straf die Robin krijgt veel te laag voor het incident. “Wij gaan niet op individuele gevallen in, omdat we niet alle omstandigheden kennen. Maar we zien en horen vaker dat er wordt afgeweken van de afspraken. Er staat gewoon een gevangenisstraf op. Het maakt niet uit of het hier gaat om een BN’er of niet", vertelt Koen Simmers, hoofdbestuurslid van de Nederlandse Politiebond aan Shownieuws.

Lees ook: Robin Martens maakt comeback op Instagram na arrestatie

Rechter

Ook benadrukt Simmers dat het OM volgens hem de afspraken niet nakomt. "Bij geweld tegen hulpverleners kan de verdachte in aanmerking komen voor snelrecht of supersnelrecht en daarnaast een drie keer zo hoge straf. Het lijkt er op dat deze afspraken hier niet na zijn gekomen." Daarnaast vindt hij dat niet het OM, maar de rechter de straf moet beslissen.

Bron: Show | Beeld: BSR, Twitter

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f90fb4009622', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });