Exclusief! Temptations Rosanna: ‘Als hij me verkracht had, hadden ze niet ingegrepen’

Niels en Rosanna reageren.

Lees ook

Realitysterren Niels van der Zanden en Rosanna Voorwald vinden het terecht dat RTL per direct series als Temptation Island van de buis haalt vanwege grensoverschrijdend gedrag. Sterker nog: Rosanna was er zelf óók meermaals de dupe van. Zo vertellen ze in een exclusief interview aan Grazia.

Tv-makers

“Bij mij is eigenlijk net zoiets voorgevallen als in De Villa. Ik was tijdens Temptation Island VIPS zo dronken dat ik in het bed van een van de andere meiden ben gaan liggen, met mijn bikini en hakken nog aan. Verleider Alex is toen met duidelijke bedoelingen tegen me aan komen liggen, terwijl iedereen wist dat ik hartstikke dronken was. De makers hebben hem niet gestopt, maar maken er in de voice-over zelfs nog een grap over", vertelt Rosanna.

"Hij pakte me vast, en toevallig had ik dit keer een kwade dronk, en ben ik boos geworden. Voor mij voelde het als pure aanranding. Ik heb twee soorten dronken en het had dus ook heel anders kunnen uitpakken. Hij had me wel kunnen verkrachten, ik weet zeker dat ze dan niet hadden ingegrepen, en het waarschijnlijk ook nog hadden uitgezonden. En dan was het de volgende dag geweest van: Kijk eens wat Rosanna nu weer heeft gedaan…”

Niels vult haar aan: “Ze wisten dondersgoed dat Roos niet tegen drank kan, maar toch schonken ze de hele tijd pure wodka in bij haar. En zo’n gozer maakt daar misbruik van.”

Spijt

Tijdens hun eerste Temptation Island-seizoen kon een dronken Rosanna Alex niet weerstaan, toen dook ze wél met hem het bed in. “De eerste beelden die je de volgende dag zag, waren van Roos die geschrokken op bed zat”, vertelt Niels.

“Ze had superveel spijt en heeft de hele dag lopen douchen omdat ze zich zo vies voelde. Ik vind dat een soort van verkrachting, want eigenlijk stond ze helemaal niet achter haar beslissing.” Het duo is blij dat er eindelijk aandacht komt voor grensoverschrijdend bedrag in reality series.

Misbruik gemaakt

Niels: “Ik heb heel lang gezeten met wat er daar in die villa is gebeurd. Ze hebben niet alles uitgezonden en Roos was te dronken om het zich te herinneren. Ik heb me zo vaak afgevraagd wat er zich nog meer heeft afgespeeld en of Roos daar wel achter stond. Die tv-makers hebben gewoon misbruik gemaakt van een meid die van voren en achteren niet meer wist wat ze deed. Dat is heel erg vies! Sowieso wordt alles gemanipuleerd in dit programma. Beelden worden verdraaid en ze voeden je de hele tijd met negatieve berichten over je partner om olie op het vuur te gooien. Tegen Roos zeiden ze continu dat ze beter voor Alex kon gaan.”

Rosanna vult hem aan: “Als je naar Temptation Island USA kijkt, gaat het écht om liefde vinden. Het is een test om jezelf en je partner te leren kennen. Temptation Island hier heeft weinig met een relatietest te maken. De verleiders zijn ordinair en alleen maar uit op seks, en dat gaat heel veel grenzen over.”

Tekst: Jill Waas | Beeld: Temptation Island

Laatste nieuws

Zie ook