Out & About: Cultuur, lifestyle, uitgaan

Weekendtips!

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag de deur uit? Grazia tipt de leukste to-do's. Van festivals, feesten en markten tot shopadressen, een must-see lunchtentje of film- en boekentip.

Ga naar… FKA Twigs

Het is een originele combinatie, en juist daarom zijn we er zo nieuwsgierig naar: op dinsdag 3 december staat FKA Twigs in Koninklijk Theater Carré te Amsterdam. Dit in het kader van haar Europese tour, ter gelegenheid van het splinternieuwe album Magdalene. Snel een van de laatste kaarten scoren, hier wil je bij zijn!

Waar: Koninklijk Theater Carré Amsterdam
Wanneer: 3 december 2019

Bezoek… Amsterdam Light Festival

Een nieuwe route, kersverse lichtkunstwerken en volop samenwerkingen met culturele instellingen: het is weer tijd voor het Amsterdam Light Festival. Het thema van dit jaar is Disrupt, waar de gekozen kunstenaars zich door lieten inspireren. Of je nou varend, fietsend of wandelend van alle mooie lichtjes wil genieten: kan allemaal.

Waar: Amsterdam
Wanneer: van 28 november tot en met 19 januari 2019

Hotspot… Boutique Hotel Sir Franklin

In dit fijne nieuwe hotel in Middelburg is elk van de veertien suites vernoemd naar een iconische Amerikaanse presidentsvrouw, van Jackie Kennedy tot Michelle Obama. En ze hebben een fancy cocktailbar met lekkere drankjes, zoals de Franklin Drop, met vodka, aardbei, watermeloen, citroen en gember.

Waar: Vlasmarkt 54, Middelburg
Wanneer: altijd

Verblijf in… Le Fay Resort Trentino

Dit kersverse, betoverende hotel ligt midden in de Dolomieten, met overal uitzicht op bergen. Je kunt er heerlijk snowboarden en skiën in het grootste wintersportgebied van de Italiaanse regio Trentino: daarna is het héél goed bijkomen in hun XL spa met zwembad, whirlpool, negen (!) sauna’s en fijne behandelingen om te boeken. Combineer dat met de luxe suites en het restaurant en je wil nooit meer weg.

Waar: Italië
Wanneer: wintermaanden

To do… Soir Historique

Dit mogen dansliefhebbers niet missen: de voorstelling Soir Historique, gedanst door het eerste gezelschap van het NDT. Die bevat drie choreografieën, waaronder een van Hans van Manen.

Waar: Stadschouwburg Nijmegen
Wanneer: 29 nov t/m 21 dec 2019

Check… Slow Fashion

Eén tentoonstelling, twee locaties, 50 topstukken, 150 jaar mode: Dordrecht bruist de komende maanden van de fashion inspiratie. Van een zeldzame 18e eeuwse herenkamerjas, via een opvallende 19e eeuwse Schotse-ruit-japon tot een flapper dress uit de jaren 20. De tentoonstelling Slow Fashion toont hoe onze voorouders zorgvuldig omgingen met hun kleding; bewust en duurzaam. Kleding werd gekoesterd en hergebruikt. Dat maakt historische kledingstukken perfecte conversation pieces om het gesprek over duurzame mode op gang te brengen.

Waar: Dordrecht
Wanneer: 7 december tot en met 12 april 2020

Ga naar… expositie Kat Klerks

Op 28 november opent kunstenares Kat Klerks haar nieuwe expositie in Amsterdam. Kat staat bekend om haar modernistische kunstwerken met geometrische vormen. Speciaal voor deze expositie heeft de kunstenares een zeefdruk gemaakt, welke in een oplage van 100 gesigneerde exemplaren verkrijgbaar zal zijn. Kats werken hangen overal over de wereld, en daarom is het extra bijzonder dat ze nu een expositie in Amsterdam opent. Zeker een bezoekje waard dus!

Waar: Elandsgracht, Amsterdam
Wanneer: vanaf 28 november 2019

Bezoek… Sneakerness

Dit weekend is het weer tijd voor Sneakerness: het paradijs voor sneakerheads en fashionlovers. In de Onderzeebootloods in Rotterdam zullen duizenden exclusieve sneakers te koop zijn. Dit jaar wordt er voor het eerst een sneakerinzamelingsactie georganiseerd, dus mocht jij nog een oud paar sneakers hebben die je eigenlijk niet meer draagt, lever deze dan zeker even in. Alle ingeleverde sneakers zullen namelijk worden uitgedeeld in verschillende landen in Afrika.

Waar: Onderzeebootloods
Wanneer: 30 november en zondag 1 december 2019

Proosten op… Fête du Champagne

Na een succesvolle eerste editie van Fête du Champagne in het Rembrandtpark, pakt de organisatiehet Champagne festival op om het in een feestelijke winterjas te steken. Van 29 november tot en met 1 december kun je in de Zuiveringshal op het Westergas een heerlijk glaasje champagne drinken in een sprookjesachtig decor. Met meer dan honderd verschillende soorten champagne is er voor ieder wat wils. Top uitje om alvast in de feest-stemming te komen!

Waar: Westergas, Amsterdam
Wanneer: 29 november t/m 1 december 2019

Struinen op… de W.Green Market

Op zondag 1 december organiseren Hotel Jakarta en W.Green de allereerste W.Green Market. Hier komen mooie merken en een inspirerende omgeving samen. Het doel van deze markt is om de consument te inspireren om stil te staan en bewust om te gaan met 'kerstinkopen'. Op deze markt vind je verschillende lifestyle merken binnen de sustainable fashion, beauty en food sector. Mooi initiatief, toch?

Waar: Hotel Jakarta Amsterdam
Wanneer: 1 december 2019

Sporten bij… Basic Fit Ladies Only

Vanaf 28 november is de nieuwe Ladies Only-sportschool van Basic Fit aan de Overtoom in Amsterdam geopend. Deze sportschool is speciaal afgestemd op de wensen van vrouwen, zodat vrouwen zich meer op hun gemak voelen in de gym. Naast dat je kunt trainen op de vrouwvriendelijke apparaten, kun je ook een circuit training volgen onder begeleiding. Tijd om je goede voornemens nu alvast een boost te geven dus!

Waar: Overtoom, Amsterdam
Wanneer: vanaf 28 november 2019

Smikkelen bij… THE DUCHESS

Ben jij gek op zoetigheid en zoek jij nog een toffe locatie voor je kerstdiner? Dan moet je zeker weten naar THE DUCHESS gaan. Tijdens kerst heeft het restaurant namelijk een speciaal kerstmenu samengesteld. Hierbij kun je genieten van Christmas Afternoon Tea en Chocolate Explosion. De gerechten worden geserveerd op zilveren etagères volledig in kerststijl. Laat de kerst maar komen!

Waar: Spuistraat 172, Amsterdam
Wanneer: 24, 25 en 26 december 2019

Beeld: iStock, Instagram

Laatste nieuws