Déze slechte gewoontes leiden tot haaruitval

Ha!

Er zijn veel redenen waarom je haar dunner kan worden. Maar meestal heeft het te maken met je levensstijl en je gewoontes die ervoor zorgen dat je meer haar verliest. Hier zijn 7 van de meest voorkomende redenen voor haaruitval.

Redenen

1. Crash diëten

Wanneer het menselijk lichaam is 'uitgehongerd', zorgt het ervoor dat de overgebleven voedingstoffen direct naar je meest belangrijke organen gaat, zoals je hart en je hersenen. Aangezien haar voornamelijk uit eiwit bestaat, kan een dieet dat rijk is aan mager eiwit helpen om je lokken te redden.

Lees ook: Zo overleeft je haar het natte herfstweer

2. Verkeerd omgaan met nat haar

Kam jij ook je haar na een wasbeurt om het klit vrij en glad te maken? Dit leidt vaak tot haarbreuk, omdat nat haar kwetsbaarder is. Laat je haar goed opdrogen, voordat je het kamt. Of gebruik een speciale borstel die je wél kunt gebruiken bij nat haar.

3. Het dragen een te strak kapsel

Kapsels waarbij je je haar in strakke knotten of een paardenstaart terugtrekt, kan je haar beschadigen, omdat deze stijlen de haarfollikels overmatig onder spanning zetten. Draag je haar zoveel mogelijk los. Wanneer je je haar vastbindt, zorg er dan voor dat het niet aan je hoofdhuid trekt.

4. Gebruik van styling tools

De hoge warmte van föhnen en andere styling tools kan leiden tot haarbeschadiging. Gebruik nooit krultangen of stijltangen op nat haar. De hitte op breekbaar, nat haar leidt tot haarbreuk en maakt de hoofdhuid vatbaarder voor haaruitval. Het is het beste om het gebruik van deze apparatuur te beperken en je haar zoveel mogelijk te laten drogen aan de lucht.

5. Anticonceptie

Een verkeerde anticonceptie kan de oorzaak zijn van je haaruitval. Je lichaam kan bijvoorbeeld gevoelig zijn voor de hormonale verandering. Mocht dit het geval zijn, overleg dan met je huisarts welke anticonceptie wel voor jou werkt.

6. Krabben

Als je last hebt van roos, psoriasis of een andere oorzaak waardoor je een jeukende hoofdhuid hebt, kan het voortdurend krabben 'schade' veroorzaken. Dit kan leiden tot haarbreuk. Probeer het krabben te minderen of vraag anders aan je huisarts wat je er eventueel aan kunt doen.

Bron: Happy in Shape | Beeld: There's something about Mary

Laatste nieuws