Dit is wat je nooit moet dragen in het vliegtuig

Aha!

Lees ook

Hoewel we er laatst achter zijn gekomen hoe celebs het voor elkaar krijgen om gelikt uit het vliegtuig te stappen, kun je bepaalde kledingstukken en items maar beter achterwege laten tijdens je vlucht.

Wat je beter niet kunt aantrekken

1. Alles wat niet comfortabel zit
Tijdens een vlucht wil je het jezelf zo comfortabel maken. Je wil krampen, zwelling en alles wat later van invloed kan zijn, voorkomen. Trek dus tijdens je vliegreis lekker zittende kleding aan. Tip: neem een extra setje mee, voor na je vlucht.

Lees ook: Zo stap jij altijd fris en fruitig het vliegtuig uit

2. Stoffen die brand gevaarlijk kunnen zijn
Waarschijnlijk is brand het laatste waar je aan denkt tijdens je vlucht, maar het is wel belangrijk om er voor de zekerheid rekening mee te houden. Polyester is bijvoorbeeld een stof dat brand gevoelig is. Daarnaast geeft stewardess Andrea Fischbach een gouden tip: "Kies voor lange mouwen en een lange broek. Hoe meer je je huid bedekt, hoe meer je jezelf beschermt bent."

3. Hoge hakken en slippers
Mocht er een noodsituatie zijn, dan kunnen hoge hakken en slippers voor problemen zorgen. Je kunt je namelijk niet snel bewegen met deze schoenen aan. Slippers kun je makkelijk verliezen en als je een lange vlucht hebt worden je blote voeten ook nog eens erg koud. Daarnaast kunnen hakken er ook voor zorgen dat de noodglijbaan wordt doorboort…

Bron: Marie Claire | Beeld: IBIZA

Laatste nieuws

Zie ook