Dit kun je doen met overgebleven kruid- en pepernoten

Aha!
Dit kun je doen met overgebleven kruid- en pepernoten

Nu Sinterklaas weer terug naar Spanje is, heb je waarschijnlijk nog een heleboel kruidnoten over. Weggooien is zonde toch? Nou, daarom vertellen wij je wat je nog met je overgebleven kruidnoten kunt doen.

Lees ook: Wat is het nou? Pepernoten of kruidnoten?

Ideeën

1. Gebruik ze als taartbodem
Creatief in de keuken en gek op kwark- of monchoutaart? Gebruik de pepernoten dan als taartbodem. Hak ze fijn, stamp ze plat en meng ze met boter. Even rollen met de deegroller en klaar is kees!

2. Verwerk ze in een stoofpot
Kruidnoten in een stoofpotje is misschien niet de eerste culinaire combinatie die in je op komt, maar eigenlijk is deze mix best logisch. In een stoofpotje zitten namelijk vaak kruiden zoals kaneel en kruidnagel, en deze kruiden vind je ook terug in kruidnoten. Dus je kruidnoten kunnen prima als stoofpot-kruiden dienen.

3. Stampen op brood
Misschien ken jij de ouderwetse 'schuddebuikjes' van Bolletje nog wel van vroeger, want deze mini-pepernoten waren rond sinterklaar hét beleg voor op brood. Door je kruidnoten plat te stampen creëer je als het ware het zelfde effect. Smeer wat boter op je brood, kruimel de pepernoten er overheen en voila!

4. Winterse tiramisu
Zin in een winters toetje? Dan kun je de kruidnoten prima gebruiken voor een lekkere kruidnotentiramisu. Het is simpel: vervang de lange vingers door kruidnoten in het tiramisurecept en je hebt tiramisu a-la-Sinterklaas.

5. Meenemen naar je werk
Leftovers zijn vaak de beste snacks voor tussendoor. Daar denken je collega's vast ook zo over, dus meenemen die handel!

Bron: NINA | Beeld: The Grand Budapest Hotel

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f329bf407a45', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });