Expeditie Robinson's kandidatenbegeleidster doet een boekje open

Wauw!
Expeditie Robinson's kandidatenbegeleidster doet een boekje open

Marleen van Moer is al vijftien jaar kandidatenbegeleidster van het populaire Expeditie Robinson. Nu doet ze eindelijk een boekje open over haar belangrijke taak in het programma...

Eilandpraat

De oud-kandidate hield het zelf 50 dagen vol op het eiland en na haar deelname werd ze gevraagd als begeleidster. Marleen verscheen pas vorig jaar in beeld tijdens de Eilandpraat waar te zien is dat de voormalig volleybalinternational de afgevallen kandidaten opvangt.

"Veel afvallers willen praten. Heel veel praten. Natuurlijk snakken ze naar een hapje en een drankje, maar ze willen vooral veel vertellen. Vaak zitten we tot diep in de nacht te kletsen", aldus de oud-kandidate.

Lees ook: RTL blundert met promofilmpje Expeditie Robinson

Vertrouwenspersoon

Marleen is de vertrouwenspersoon van de kandidaten. "Ik ben bij de proeven, de duels en Eilandraad. Maar daar is geen ruimte voor gezellige praatjes. Het is belangrijk dat ze in die bubbel blijven. Kandidaten zijn op zichzelf aangewezen. Dat is een boeiend proces in het programma", aldus van Moer.

Dagelijks bestaan

Verder brengt ze de deelnemers stapje voor stapje terug in de bewoonde wereld. De mental coach vangt de afvallers op, brengt de avond en volgende dag met hen door tot het vertrek naar huis. Ook waarschuwt ze hen voor aspecten als social media en voeding.

"De kandidaten zijn onttrokken uit hun dagelijkse bestaan. Figuurlijk naakt. Zonder contact. Velen hebben een rugzakje, groot of klein. Worden geconfronteerd met vreemden en vooral zichzelf. Ze hebben over alles na kunnen denken. Over hun leven, werk, relatie. Dat moeten ze allemaal verwerken. Heftig, hoor", sluit Marleen het verhaal af.

Bron: AD | Beeld: Expeditie Robinson

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f2b0805bdc30', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });