6 oorzaken voor een droge huid

Heel goed om te weten!

Lees ook

In deze tijd van het jaar is het makkelijk om het weer de schuld te geven van je droge huid. Maar er zijn nog veel meer dingen die de oorzaak kunnen zijn…

De 6 oorzaken

1. Warm douchen
Als je je huid langdurig blootstelt aan warm water, droogt het uit. De oplossing is om de temperatuur te verlagen of om je douchebeurt zo kort mogelijk te houden. Als je ervoor kiest om in bad te gaan, doe dan een paar druppels olie in het water. Zorg er ook voor dat je alleen op de essentiële plaatsen zeep gebruikt en dat je direct na het douchen je huid hydrateert.

2. Droge lucht
Als de verwarming je huid uitdroogt kan het helpen om kommen water in de buurt van je radiatoren te plaatsen of te investeren in een luchtbevochtiger. Op deze manier komt het vocht terug in de lucht en daar kan je huid baat bij hebben.

Lees ook: Dit is de oorzaak van die vervelende velletjes op je lippen

3. Te weinig groente en fruit
Wat we eten heeft veel effect op hoe goed ons lichaam de huid verzorgt. Genoeg vitamines eten zal niet alleen tot uiting komen in een goede gezondheid, maar ook in de conditie van de huid.

4. Teveel vochtinbrengende crème
Vette crèmes kunnen de huid verzwakken en de natuurlijke functie van je hydratatie veranderen. Je huid raakt 'verslaafd' aan het gebruik van vochtinbrengende middelen en kan zich daardoor niet meer zelf reguleren.

5. Je wintergarderobe is niet schoon
En dan hebben we het over sjaals, hoeden en mutsen. Hoewel ze in de winter voor de broodnodige warmte zorgen, kunnen de materialen ook wrijving veroorzaken en veel bacteriën bevatten als ze niet regelmatig worden gewassen. Niet alleen kan dit je droge huid verder irriteren, maar het kan ook tot acne leiden.

6. Je slaapt niet genoeg
Het krijgen van acht uur slaap per nacht bevordert een gezonde levensstijl, waardoor je lichaam goed kan rusten en de huid kan herstellen. Ook maakt het lichaam collageen aan terwijl we slapen.

Bron: Marie Claire | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook