Out & About: Cultuur, lifestyle, uitgaan

Weekendtips!

Lees ook

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag de deur uit? Grazia tipt de leukste to-do's. Van festivals, feesten en markten tot shopadressen, een must-see lunchtentje of film- en boekentip.

Kerstshoppen bij Designer Outlet Roosendaal

It's beginning to look a lot like Christmas! Designer Outlet Roosendaal is deze winter volledig versierd met duizenden lampjes, versierde kerstkransen, een magische arrenslee en een meters hoge kerstboom. Maar je komt natuurlijk om te shoppen en dat kan daar als de beste! Er zijn meer dan 100 merken te vinden en er zijn ook nieuwe winkels geopend, zoals Invicta Watches, Guess Accessoires, The Kooples en de Home&Cook/Tefal Pop-Up Store. Je shopt je party outfit en mooie cadeaus met wel 30-70% korting. Enne, op 21 & 22 december kun je tijdens de Late Night Shopping je laatste kerstinkopen doen, want dan is Designer Outlet Roosendaal geopend tot 22 uur. Meer info vind je hier.

Waar: Rosada 70, Roosendaal
Wanneer: dagelijks

Fahrenheit Seven

Het zou doodzonde zijn van de mooie pistes die er omheen liggen, maar eigenlijk hoef je tijdens een verblijf bij Fahrenheit Seven helemaal de deur niet uit. Gelegen in Val Thorens, hebben ze de ideale voorzieningen voor een top wintersporttrip: een relaxte vintage inrichting om lekker in bij te komen, geweldige gerechten met een Aziatische touch in het restaurant, een sauna/steamroom en een uitzicht to die for.

Waar: Val Thorens, Frankrijk
Wanneer: wintermaanden

Ga naar The Hoodie – het laatste politieke kledingstuk

De hoodie is helemaal fashionable: niet alleen op straat, maar óók als politiek statement, door er bepaalde teksten en afbeeldingen op af te drukken. De tentoonstelling The hoodie – het laatste politieke kledingstuk in Het Nieuwe Instituut in Rotterdam toont ruim 100 bijdragen van kunstenaars, ontwerpers en fotografen die hun licht op dit fenomeen laten schijnen.

Waar: Het Nieuwe Instituut, Rotterdam
Wanneer: vanaf 1 december 2019 t/m 12 april 2020

Ga los bij Gamestate

De grootste arcadehal in de Benelux staat bomvol klassiekers als Pacman, splinternieuwe games en virtual reality. Gamestate in Amsterdam is perfect voor een trip down memory lane, om je inner gamer te ontdekken of als originele locatie voor een date. Is Amsterdam niet bij jou in de buurt? Er zijn nog vijf andere (wat kleinere) vestigingen, verdeeld over het land.

Waar: verschillende steden
Wanneer: altijd

The Collector

Midden in het centrum van Den Haag wil het hotel The Collector een basecamp zijn voor avonturiers. Het zit in een bijzonder hofje, op de Haagse Bluf, achter acht monumentale gevels met een mix aan architectuurstijlen. Naast overnachten in een van de stijlvol ingerichte kamers kun je er ook brainstormen met collega’s of een hapje eten. Ze hebben tentoonstellingen van historische items en opvallende moderne kunstobjecten, dus er is genoeg interessants te zien.

Waar: Den Haag
Wanneer: altijd

Tekst: Sara Madou | Beeld: iStock, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook