Sylvie’s column: ontsnappen

Sylvie heeft een ijzersterke discipline.

Lees ook

Van sexy showgirl tot hardwerkende moeder en strakgetraind model – Sylvie Meis (41) is het allemaal. In Grazia vertelt ze over haar nieuwste avontuur; het vergroten van haar imperium.

Discipline

"In december barst het van de events, party’s en kerstborrels, met alle verleidingen van dien. De champagnekurken vliegen je nog net niet om de oren – zeker in het showbizzwereldje – maar ik ben niet iemand die het nu al op een drinken zet. Op het feestje voor Edel Optics heb ik het bij water en Cola Zero gehouden, al was het mijn eigen event. “Wat een discipline”, krijg ik dan te horen, maar ik voel me daar fijn bij. Ik heb een gezonde lifestyle, dus in de aanloop naar de feestelijke tijd die eraan komt, denk ik wel na hoe ik daar gezondheidtechnisch mee omga. Het laatste wat ik wil, is het gevoel hebben alles al te hebben gegeten en gedronken terwijl Sinterklaas of kerst nog niet eens daar is."

"Ze verkopen hier geen pepernoten of chocoladeletters, dat scheelt. Maar ze hebben hier wel weer Zimtsterne, kerstkoekjes in de vorm van een ster, en Lebkuchen, een soort taaitaai. Die staren me aan in de supermarkt. Voor mezelf maak ik altijd een plannetje in mijn hoofd, een soort structuur om de feestmaand in te gaan. Het komt erop neer dat ik tussen de highlights door een wat langere detox inplan, in de zin dat ik geen alcohol en suiker aanraak. Ik let dan extra op clean eating en neem geen cheat-maaltijden. Voor nu staan de Bambi Awards voor de deur. Een superleuk event, maar leuker als je met een glaasje champagne kunt proosten. Dat ga ik ook zeker doen, maar de komende tien dagen drink ik dan even geen druppel. Ik heb nooit het gevoel dat ik op een houtje moet bijten of dat ik mezelf dingen ontzeg. Het gaat om die gulden middenweg. Ik hou van gezelligheid en je doet me een groot plezier met een heerlijke maaltijd met een glas rode wijn, maar ik denk dat ik wel de kunst beheers om bewust te genieten op de momenten dat het er écht toe doet."

"Als ik heerlijk weg ben met mijn partner, een meidenavondje met mijn girlfriends heb of een leuke tijd met Damián, ben ik de laatste die zegt: “Ik neem alleen een salade met een paar tomaatjes.” Op events heb ik er overigens geen enkele moeite mee de hapjes en amuses te skippen, want als ik ergens een hekel aan heb, dan is het om staand op een feestje gefotografeerd te worden terwijl ik iets in mijn mond stop. En dat is niet omdat ik niet en public wil eten, maar ik heb er geen zin in dat het tussen mijn tanden komt of dat ik stiekem op de kiek word gezet terwijl ik, weet ik veel, een halve komkommer met garnalen in mijn mond stop. Wat scheelt in de bruisende decembermaand is dat ik niet van party hard ben. Het liefst lig ik om half twee weer in mijn bed na een feestje, wat betekent dat ik tegen enen in de nacht ontsnap op een event."

Dit was de laatste column van Sylvie in Grazia. We bedanken haar voor de fijne samenwerking in de afgelopen jaren!

Laatste nieuws

Zie ook