Chantal Janzen reageert op Wendy van Dijk-rel

Dit is haar reactie.

Lees ook

De redactie van &C Magazine, het tijdschrift van Chantal Janzen, heeft haar excuses aangeboden voor de aankondiging van een artikel in het januarinummer.

Naamgenoot

In de editie vertelt Wendy van Dijk, een onbekende naamgenoot van de presentatrice, over haar cocaïneverslaving. Het bericht zorgde al gauw voor commotie, omdat over de presentatrice een paar jaar geleden werd geroddeld dat ze worstelde met een verslaving.

De link met de presentatrice was van tevoren niet gelegd door de redactie. "Het is bij ons gebruikelijk dat hoofdpersonen in dit soort artikelen met naam en toenaam genoemd worden omdat het waargebeurde verhalen betreft en geen door een redactie geschreven fictie", begint de reactie op Instagram.

Lees ook: Oei: Linda de Mol neemt het op voor Wendy van Dijk

Excuses

"Wij hebben als redactie zijnde deze journalistieke afweging ook nu laten prevaleren omdat wij ons niet voor konden stellen dat hier een verband zou ontstaan met een achterhaald en onwaar verhaal over presentatrice Wendy van Dijk. Helaas hebben wij hierbij een inschattingsfout gemaakt en is dit wel het geval gebleken. Als &C Magazine willen wij hierbij onze welgemeende en oprechte excuses aanbieden aan presentatrice Wendy van Dijk voor de onterechte en pijnlijke associaties die hierdoor ontstaan zijn."

Reactie Chantal

Ook Chantal laat in een reactie weten het pijnlijk te vinden. "Ik vind het heel pijnlijk dat dit persbericht zo door ons verstuurd is. De mooie foto's van de dame die bij het artikel staan in ons magazine, hadden we ook meteen in het persbericht moeten plaatsen. Door louter de naam te vermelden is deze kwestie ontstaan en dat had niet mogen gebeuren."

Eerder dit jaar was er ook al iets voorgevallen tussen Chantal en Wendy. Vanuit Wendy's Twitter-account werden meerdere haatberichten over Chantal geliket. Ze zei daarna dat haar account was gehackt. "Ondanks de recente 'Twitter-kwestie' wil ik net als in eerdere berichtgeving hierover laten weten dat ik altijd prettig met Wendy heb samengewerkt en ik heb dan ook geen negatieve gevoelens jegens haar. Net als onze redactie vind ik deze onhandige en ongelukkig gemaakte gelijkenis alleen maar zeer vervelend."

Als redactie van &C Magazine willen wij graag reageren op de ophef die is ontstaan na het persbericht over ons januarinummer. In dit persbericht presenteerden wij, zoals iedere maand, de artikelen die deze maand in ons magazine staan. In januari betreft dat onder andere een artikel waarin een vrouw genaamd Wendy van Dijk vertelt over haar cocaïneverslaving. Naar aanleiding van een door ons geplaatste oproep heeft deze Wendy open en dapper dit verhaal gedaan omdat zij mensen wil helpen en waarschuwen die in dezelfde situatie zitten of hebben gezeten. Het is bij ons gebruikelijk dat hoofdpersonen in dit soort artikelen met naam en toenaam genoemd worden omdat het waargebeurde verhalen betreft en geen door een redactie geschreven fictie. Wij hebben als redactie zijnde deze journalistieke afweging ook nu laten prevaleren omdat wij ons niet voor konden stellen dat hier een verband zou ontstaan met een achterhaald en onwaar verhaal over presentatrice Wendy van Dijk. Helaas hebben wij hierbij een inschattingsfout gemaakt en is dit wel het geval gebleken. Als &C Magazine willen wij hierbij onze welgemeende en oprechte excuses aanbieden aan presentatrice Wendy van Dijk voor de onterechte en pijnlijke associaties die hierdoor ontstaan zijn. Onze founder Chantal Janzen wil over deze kwestie het volgende zeggen: 'Ik vind het heel pijnlijk dat dit persbericht zo door ons verstuurd is. De mooie foto's van de dame die bij het artikel staan in ons magazine, hadden we ook meteen in het persbericht moeten plaatsen. Door louter de naam te vermelden is deze kwestie ontstaan en dat had niet mogen gebeuren. Ondanks de recente 'Twitter-kwestie' wil ik net als in eerdere berichtgeving hierover laten weten dat ik altijd prettig met Wendy heb samengewerkt en ik heb dan ook geen negatieve gevoelens jegens haar. Net als onze redactie vind ik deze onhandige en ongelukkig gemaakte gelijkenis alleen maar zeer vervelend.' • • • Het artikel waar het om gaat is terug te vinden op onze website.

Een bericht gedeeld door &C (@andcgram) op

Bron: BuzzE | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook