Pijnlijk: zware domper voor winnaar miljoenenjacht

Heel zuur.

Lees ook

Een man die twee jaar geleden een behoorlijk bedrag won tijdens het tv-programma Postcode Loterij Miljoenenjacht heeft nooit een cent gezien. Een andere man op de tribune pakte dit namelijk van hem af.

Deurwaarder

De Twentse man won tonnen, maar helaas voor hem zat de deurwaarder in het publiek en die legde direct beslag op het geld. Die moest namelijk voor de Duitse Volksbank nog een schuld innen.

Lees ook: Zenuwslopende uitzending Miljoenenjacht gesprek van de dag

Geld

Het publiek bestond uit 10 postcodes. De winnaar en deurwaarder zaten precies in hetzelfde vak tijdens de show, met dus dezelfde postcode. Toen de deurwaarder zag welk bedrag de deelnemer kreeg twijfelde hij geen moment. De Postcode Loterij kon niet anders dan het geld overmaken naar de deurwaarder die het vervolgens netjes betaalde aan de Volksbank.

Ondertussen eist de deelnemer het geld terug, want op het moment dat het geld door de Postcode Loterij werd overgemaakt, had het gerechtshof in Arnhem al besloten dat de reden voor beslag onterecht was.

De Bank weigert echter het geld terug te betalen tot het oordeel van de Hoge Raad is geveld. Begin 2020 doet de rechter uitspraak.

Bron: BN de Stem | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook