5 Motivatie-tips van Fajah Lourens

"Waarom zou je niet nu meteen beginnen?"

Lees ook

Fajah Lourens deelt met alle liefde haar motivatie-tips om het jaar goed te starten qua sporten en gezonde voeding.

1. Start nu en niet pas morgen
"Dat is een fout die veel mensen maken. Ze zeggen: ‘Maandag begin ik écht’, of: ‘na het weekend ga ik starten’. Dat is onzin, waarom zou je niet nu meteen beginnen?"

2. Houd je aan je eigen afspraken
"Als je met jezelf hebt afgesproken om komende week drie keer te gaan sporten, ga dan ook drie keer, al ben je druk en moet het op een zondag."

3. Maak af waar je aan begonnen bent
"Als je vooraf bedacht hebt dat je acht oefeningen gaat doen van 4X10 herhalingen, denk dan niet bij oefening zes: nu heb ik wel genoeg gedaan."

4. Kun je het niet alleen, vraag dan hulp
"Van een trainer of een vriendin. Je kunt elkaar uitdagen, stimuleren en de afspraak maken dat je iets afmaakt."

5. Als je een keer een chocolaatje eet, voel je dan niet schuldig, maar geniet ervan
"Van een schuldgevoel ga je je alleen maar ellendiger voelen en nog meer eten. Ik zeg nu tegen mezelf: ‘Oké Fay, dat stukje chocola was lekker, je hebt het verdiend, maar daarna is het genoeg.’ En dan is het ook genoeg."

De hele maand januari kun je profiteren van de 'Feelgood Fitness met Grazia x Fajah' challenge. Vier weken lang deelt Fajah elke week een voedingsschema en exclusieve trainingsvideo's hier op Grazia.nl. Ze sluit de maand af met een live workshop. In onze speciale Facebook-groep -die vind je HIER– vind je motivatietips en gelijkgestemden, zodat je het jaar fit & fabulous kunt beginnen. Doe je mee?

​​​​​​​Fotografie: Tom ten Seldam

Laatste nieuws

Zie ook