Exclusief! Fajah Lourens over haar nieuwe liefde: ‘Het is echt serieus tussen ons’

"Ik heb veel meer rust"

Lees ook

Nieuw jaar, nieuwe kansen. De 38-jarige fitgoeroe vertelt hoe zij zichzelf motiveert, want (geruststelling!) óók Fajah Lourens heeft haar afhaakmomenten, en de belangrijke levenslessen die ze heeft geleerd.

Rust

Fajah is gelukkiger dan ooit. In haar leven, maar ook in haar nieuwe relatie. "Ik heb veel meer rust dan een paar jaar geleden. Mijn vriend Daan ken ik nu een jaar en sinds zeven, acht maanden is het echt serieus tussen ons. We wonen niet samen, dat is ook wel wat het leuk houdt, dat je niet altijd maar bij elkaar bent. Ik ben al tienduizend keer de mist in gegaan doordat ik te snel ging, dat wil ik niet meer. Ik heb thuis natuurlijk ook nog een kleine jongen zitten. Shai heeft al geen vader meer (zijn vader overleed in 2017 aan een hersenvliesontsteking, red.) dus hij verdient alle aandacht van mij. Shai is gek op Daan, maar hij vindt het ook heerlijk dat hij mij een paar dagen in de week voor zichzelf heeft. Soms slaapt hij dan nog bij me in bed en gaan we samen films kijken. Misschien dat ik ooit nog eens ga samenwonen als Shai het huis uit is, maar voorlopig hoeft het voor mij niet."

Vluchtgedrag

Gemotiveerd blijven om te sporten en gezond te eten is met een nieuwe liefde, gezin en drukke baan echter iets lastiger geworden. "Een terugval is heel menselijk. We zoeken allemaal naar die balans van werk, relaties, gezin, en als dat voor stress zorgt, schiet gezond leven er nog weleens bij in. Ook bij mij. Ik heb mijn gezonde levensstijl vier jaar kunnen vasthouden, maar de afgelopen twee jaar heb ik de touwtjes laten vieren. Na een drukke, stressvolle dag heb ik dan zin in een wijntje. Dat is mijn ontspanning: ’s avonds op de bank zitten met een glas wijn. Bij mij is drinken puur vluchtgedrag, en ik kan ook geen maat houden. Dan zei ik tegen mezelf: ‘Ik drink alleen in het weekend’, maar begon ik op woensdag of donderdag al."

Maar Fajah heeft zichzelf nu weer herpakt. "Als stok achter de deur heb ik een weddenschap met mijn vriend afgesloten: Wie van ons twee als eerste wijn inschenkt, betaalt de ander duizend euro."

Loslaten

Een andere belangrijke les in haar leven was leren loslaten. "Ik moest altijd zo veel van mezelf, maar ik heb leren loslaten en mezelf veel meer geaccepteerd. Dat loslaten is het allerbelangrijkste in je leven. Veel mensen vinden het bijvoorbeeld onbegrijpelijk dat ik de man die mijn neefje heeft gedood (en daarna zelfmoord pleegde, red.) heb vergeven, maar ook dat is iets wat ik moest laten gaan. Het haten van iemand die al dood is, verziekt je leven, en als je wilt groeien, moet je zoiets los kunnen laten. Natuurlijk lukte dat niet meteen, maar nu kies ik er voor om hem te vergeven, voor mijn eigen welzijn."

Het hele interview lees je in de nieuwe Grazia die nu in de winkel ligt!

Psssttt… De hele maand januari kun je profiteren van de 'Feelgood Fitness met Grazia x Fajah' challenge. Vier weken lang deelt Fajah elke week een voedingsschema en exclusieve trainingsvideo's hier op Grazia.nl. Ze sluit de maand af met een live workshop. In onze speciale Facebook-groep -die vind je HIER– vind je motivatietips en gelijkgestemden, zodat je het jaar fit & fabulous kunt beginnen. Doe je mee?

​​​​​​​Fotografie: Tom ten Seldam

Laatste nieuws

Zie ook