Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Recept: pikant bonenstoofpotje

Aan de slag!

Recept: pikant bonenstoofpotje

De hele maand januari kun je profiteren van de 'Feelgood Fitness met Grazia x Fajah' challenge. Vier weken lang deelt Fajah elke week een voedingsschema en exclusieve trainingsvideo's hier op Grazia.nl. Vandaag een recept: pikant bonenstoofpotje.

Benodigdheden voor 2 personen

2 eetlepels olijfolie

1 middelgrote rode ui, in ringen

3 teentjes knoflook, geperst

½ pot geroosterde piquillopepers, uitgelekt

200 gram cannellinibonen uit blik

200 gram zwarte bonen uit blik

½ theelepel gedroogde rode chilivlokken

1 eetlepel fijngehakte verse oregano of marjolein

120 ml groentebouillon

1 eetlepel tomatenpuree

125 gram bladspinazie

2 theelepels limoensap

Snufje zwarte peper

Snufje zout

Aan de slag!

1. Verhit de olijfolie in de pan

2. Bak de ui ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur

3. Voeg de knoflook toe en bak deze 2 minuten mee

4. Voeg de piquillopepers, bonen, chilivlokken, oregano of marjolein, bouillon en tomatenpuree toe en kook het geheel ongeveer 5 minuten

5. Roer de spinazie er doorheen en laat 2 minuten slinken

6. Roer de limoensap door het gerecht en voeg peper en zout toe

Yum!

In onze speciale Facebook-groep -die vind je HIER- vind je motivatietips en gelijkgestemden, zodat je het jaar fit & fabulous kunt beginnen.