Rose Bertram reageert op kritiek na influencer-trip

Dit heeft ze erover te zeggen.

Lees ook

Onlangs vloog een tal aan influencers naar het Saudi-Arabische Riyad om daar het MDL Beast-festival bij te wonen. Ook onze eigen columniste Rose Bertram was van de partij. "Het ging niet om een fotoshoot of iets dergelijks, ze vroegen alleen of ik wilde komen. Voor mij was het daardoor meer pleasure dan work. Het leek mij een leuke ervaring, dus ik ben akkoord gegaan." Toch kreeg de 25-jarige na haar 'business trip' enorm veel kritiek over zich heen.

Mensenrechtensituatie

"De organisatie had een flinke groep influencers uitgenodigd om het festival in de spotlights te zetten. Ik was daar, maar ook onder anderen Sofia Richie, Irina Shayk, Winnie Harlow, Romee Strijd en Alessandra Ambrosio. Daar kwam ineens veel commentaar op, van mensen die vonden dat je een event in Saoedi-Arabië niet moet promoten vanwege de mensenrechtensituatie daar."

Hoewel Rose er op het festival zelf niet veel van meekreeg, waren de reacties die ze achteraf zag niet mis. "Het blijft altijd moeilijk als mensen je dingen kwalijk nemen. Ik respecteer zeker de mening van anderen, maar ik heb daar vooral een land gezien waarin mensen dingen willen veranderen. Zo was MDL Beast het eerste festival in Saoedi-Arabië waar mannen en vrouwen samen konden feesten. Daar willen ze aandacht voor, en daarom nodigen ze influencers uit."

Lees ook: Column Rose Bertram: 'Wij modellen hebben de afterparty natuurlijk ook niet overgeslagen'

Tweede kans

Rose zag haar bezoek aan het land dan ook niet als iets verkeerds. "Persoonlijk vind ik dat als mensen een land willen veranderen, je ze ook de kans moet geven dat te doen door die boodschap te delen. Als je ze niet wil steunen, omdat er ook bepaalde dingen zijn die nog niet goed gaan, dan blijft het beeld dat mensen van dat gebied hebben bestaan en zal het niet snel anders worden."

Toch wil het model verder geen uitspraken over het land doen, omdat ze er niet woont en niet genoeg weet van wat er gaande is. "Maar ik hoop wel dat het festival een begin was van de verandering die heel veel mensen in het land graag willen zien. En dat zij zich gesteund voelen doordat er veel influencers zijn gekomen die een nieuwe kant van die wereld met hun volgers hebben gedeeld. Ik ben altijd op zoek naar positieve energie, en ik heb dat daar in ieder geval gevoeld. Hopelijk leidt dat op den duur tot een betere situatie daar."

Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook