Real life: ‘Ik sta nu zelf mijn overhemden te strijken’

Grazia's Charissa bezocht Hans Klok in Las Vegas.

Lees ook

Hans Klok (50) is terug in Las Vegas met zijn eigen show. Grazia’s Charissa zocht hem op in zijn residentie Hotel Excalibur. “Ik ben weer bij de basis. Zonder Pamela Anderson en die negentig andere medewerkers.”

JE ZIT SINDS DE ZOMER WEER HIER IN VEGAS. HOE IS HET OM TERUG TE ZIJN?
“Geweldig. Ik was hier in 2007 en had al vaak in Las Vegas opgetreden, meestal voor grote televisieshows. Toen vond ik het al fantastisch. Het was natuurlijk één grote hype, vooral met Pamela Anderson als assistente – een geniaal idee van Joop van den Ende. Destijds kon het allemaal niet op met negentig medewerkers. Nu ben ik terug bij de basis met een klein groepje mensen.”

WAT IS ER VERANDERD?
“De vorige keer dat ik hier stond, werd ik erg verwend. Het kon niet op: we hadden kleedsters, mensen voor pruiken… Nu doe ik alles zelf omdat ik een beperkt budget heb. Zo sta ik mijn eigen overhemden te strijken. Niet dat ik me daar te groot voor voel, en ik vind het stiekem zelfs leuker zo. Misschien omdat ik wat ouder ben en die wilde haren een beetje ben verloren. Ik was in die tijd altijd aan het feesten. Het ging eigenlijk meer om de aftershow en de party’s.”

JE NOEMT DIT DE LAATSTE KANS OP SLAGEN. IS HET EEN KWESTIE VAN NU OF NOOIT?
“Absoluut. Dit moet ik over tien jaar niet nog een keer willen proberen. Dan wordt het toch een beetje zielig. Over tien jaar moet ik zorgen dat ik hier een grote naam ben. Dan moet ik het nog twintig jaar proberen vol te houden, zodat ik een levende legende word.”

WORD JE INMIDDELS AL ALS CELEBRITY BEHANDELD?
“Je hoort er wel meteen bij, want je bent economisch belangrijk. Maar aan bekendheid bij de mensen op straat moet ik echt nog werken. Dat geeft ook niet. In Nederland is dat anders. Maar daar was ik echt klaar, hoe leuk het er ook was. Ik bleef mezelf herhalen. Mijn basis is nu Las Vegas, hier blijf ik wonen en werken.”

HOE DOE JE DAT: HET THEATER VOL KRIJGEN?
“Veel toeristen weten niet wie ik ben, die willen gewoon naar een magic show. Daarom ga ik eens in de zoveel tijd naar de Strip, naar de mensen die daar de kaartjes verkopen. Dan geef je de mensen een donut of een T-shirt, want je moet ze natuurlijk wel een beetje paaien. En je hebt ook mensen die gewoon naar zo’n kiosk gaan en zeggen dat ze naar een magic show willen en dan wordt mijn naam genoemd. Op een iPad krijgen ze dan iets uit mijn show te zien. Zo verkoop ik kaarten.”

HOE ZIT HET MET YOLANTHE CABAU? ZIJ ZOU TOCH EEN ROL IN JE SHOW KRIJGEN?
"Ja, daar was wel sprake van. We hebben daar alleen vroegtijdig van afgezien. Zij ging de politieserie DNA (op SBS6, red.) doen, dus het is er niet meer van gekomen. Voor nu hebben we het zo gelaten, maar wie weet vraag ik haar nog een keer.”

EN PAMELA ANDERSON, IS ZIJ OOK EEN AFGESLOTEN HOOFDSTUK?
“Ja, dat laat ik nu rusten. Ik vond dat Pamela wel echt de beste was. Ze is natuurlijk een van de beroemdste vrouwen die je als assistente kunt wensen. We hebben het vorig jaar nog eens dunnetjes overgedaan in Duitsland waar ze twintig van de honderd shows aan mijn zijde heeft gestaan. Maar het is goed zo.”

WAAR ZIE JE JEZELF IN DE KOMENDE TIEN JAAR VEGAS?
“Ik zou mijn show graag willen verplaatsen naar hotel The Mirage. Dat heeft namelijk een heel mooie zaal. En als MGM (een hotelgroep die een aantal hotels heeft op The Strip, red.) op een gegeven moment denkt dat ik grotere zalen vol krijg, dan zal dat heus gebeuren. Maar ik ben al heel tevreden met hoe het nu gaat.
Ik hoef niet per se een grotere zaal, maar zou het wel fijn vinden om betere faciliteiten te hebben zodat
ik ook mijn trucs met vuur en water kan uitvoeren. Dat zijn wel dingen die bij Hans Klok horen.”

Beeld: Jacqueline de Haas

Laatste nieuws

Zie ook