Rotterdam geeft extra kaarten voor het Songfestival vrij

Yes!

Lees ook

Goed nieuws voor de Rotterdammers met een kleinere portemonnee. De actie voor gratis kaarten voor het Eurovisiesongfestival in Rotterdam wordt met een week verlengd. De gemeente gaat de aanmeldprocedure, die voor sommigen nogal een opgave was, bovendien vereenvoudigen.

Kaarten

Dinsdag zou de actie eigenlijk aflopen maar Rotterdam heeft nog niet alle kaarten vergeven. Bijna 2500 mensen hebben zich ingeschreven, terwijl er maximaal aan 4250 deelnemers kaarten te vergeven zijn.

"Met de feestdagen inmiddels achter ons, bieden we Rotterdammers graag nog een laatste kans om aanspraak te maken op gratis festivaltickets", aldus de organisatie.

Lees ook: Meer bekend over onze inzending tijdens Eurovisie Songfestival

Aanmelden

Om de drempel te verlagen heeft Rotterdam de aanmeldprocedure vereenvoudigd. Mensen met een smalle beurs kunnen zich nu direct aanmelden en hoeven pas later bewijsstukken te leveren.

De actie loopt nu door tot 19 januari. De mensen die zich al hebben aangemeld gaan sowieso naar het Songfestival. Zij kunnen straks dus niet meer uitgeloot worden, mochten er meer dan 4250 aanmeldingen zijn.

Pluspakket

De gelukkigen winnen twee kaarten voor een van de twee halve finales, finale of repetitieshows. Naast kaarten voor het evenement zelf, wordt gewerkt aan een 'pluspakket'. "We willen de winnaars van deze actie een zorgeloos, compleet én onvergetelijk avondje uit bieden. Daarom spannen we ons in voor leuke extraatjes, zoals consumpties en vervoer", zei wethouder Said Kasmi eerder.

De tweede ronde van de reguliere kaartverkoop is op 30 januari. De eerste tickets waren vorige maand in mum van tijd uitverkocht. In totaal kunnen er zo’n 65.000 mensen bij de negen verschillende shows in de Rotterdamse Ahoy zijn. Twee derde van de plaatsen komt beschikbaar voor het publiek, de rest is voor de delegaties van de deelnemende landen, officials en sponsororen.

Bron: BuzzE | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook