6 Redenen waarom je vanavond vroeg naar bed wil

Heel veel voordelen.
6 Redenen waarom je vanavond vroeg naar bed wil

Doe als een 'granny' en ga eens een keer om 21.00 uur naar bed. Want meer slapen zorgt voor een betere gezondheid. Hieronder zes redenen om je te overtuigen. Als dat überhaupt nog nodig is...

6 Redenen

1. Je neemt betere beslissingen

In crisissituaties kun je niet meer goed nadenken en dan maakt een snelle beslissing nemen wel heel ingewikkeld. Onderzoek van de Washington State University toont aan dat het brein door weinig slaap informatie niet goed meer kan verwerken, waardoor je dus geen snelle beslissingen kunt nemen.

Lees ook: Waarom je niet meer op een katoenen kussensloop moet slapen

2. Je eet minder

Weinig slaap maakt je niet alleen chagrijnig, het zorgt er ook voor dat je meer trek hebt. Volgens onderzoek van Journal of Healthy Psychology raakt het hormoon dat de eetlust controleert in de war van weinig slaap, waardoor je lijf om eten gaat zeuren.

3. Je bent emotioneel stabieler

Weinig slaap kan de manier waarop je omgaat met stressvolle situaties beïnvloeden. Maar het kan er ook voor zorgen dat je je druk maakt om onbenullige dingen.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f2bfa2d1a1f8', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });