Canadese bevolking niet te spreken over komst Harry en Meghan

Oei...

Lees ook

Hoewel Meghan Markle al met zoontje Archie in Canada verblijft, vindt de Canadese bevolking het maar niks dat prins Harry en Meghan naar Canada verhuizen. De kosten die nodig zijn om hun beveiliging te regelen bedragen namelijk zo'n 1.9 miljoen euro, en dat betalen de Duchess en Duke niet zelf.

Belasting

Canadese president Justin Trudeau verzekerde het Britse koningshuis er namelijk van dat hij de beveiliging van het koninklijke paar op zich zou nemen. Voor het Canadese volk betekent dat wellicht dat een groot deel van de kosten bij hun komt te liggen.

Lees ook: Koningin Elizabeth deelt verklaring over vertrek Harry en Meghan

Kritiek

Op Twitter uiten boze Canadezen hun ongenoegen. "Als de Canadezen ook maar één cent moeten betalen voor Harry en Meghan, verhuis ik”, schrijft iemand. Of: "Wij betalen? Niemand heeft hier om gevraagd!”

Sommige inwoners vinden dat Harry en Meghan zelf voor hun kosten moeten opdraaien. "Kunnen Harry en Meghan niet voor hun eigen beveiliging betalen?”, schrijft een andere Twitteraar. "Ze mogen uiteraard wonen waar ze maar willen, maar verwacht niet dat belastingbetalers moeten boeten voor die keuze!”

Bron: HLN | Beeld: BSR, Twitter

Laatste nieuws

Zie ook