Familie Yolanthe reageert op kwetsende uitspraken

De familie heeft er nachten van wakker gelegen.

Lees ook

Sander Schimmelpennick en Jaap Reesema zijn deze week het onderwerp van gesprek, nadat ze in hun podcast een aantal keer flink uithaalden naar Yolanthe Cabau. En dat is ook haar familie niet in de koude kleren gaan zitten.

Zus Yolanthe

De presentator van OP1 heeft op veel kritiek kunnen rekenen, nadat hij Yolanthe een "kat met downsyndroom" noemde.

Hoewel hij zelf heeft aangegeven geen spijt te hebben van wat hij gezegd heeft, is Yolanthe's familie not amused met de uitspraken van Sander.

Lees ook: Opnieuw enorme tegenslag voor Yolanthe Cabau

Nachten van wakker gelegen

Zo laat haar zus Kalin Cabau in een reactie aan Shownieuws weten erg gekwetst te zijn. "Dit doet echt zeer om te lezen", begint ze haar verhaal.

"Laat staan wat het doet met haar. Ik mag wensen dat ze niet dit heeft meegekregen, maar ik vrees van wel. Ik heb hier niet van geslapen. En zeker van iemand die zelf met zijn gezicht op televisie komt en dus ook een bekende Nederlander is (indirect collega) verwacht je respect.”

Kwetsend

Verder benadrukt ze dat de mannen niet alleen haar zus beledigd hebben, maar het ook enorm kwetsend is voor alle prachtige mensen met het downsyndroom.

"Ik denk dat jullie (qua empathie) een hele hoop kunnen leren van mensen met het downsyndroom. Elke dag vechten een miljoen mensen over de hele wereld tegen de pijn die ze ervaren van pesterijen.”

Pesterijen

Yolanthe's zus sluit haar verhaal af met een belangrijke boodschap voor de mannen.

”Als 2 volwassen mannen die nota bene bekend zijn ook nog eens publiekelijk zich zo bot uiten over een mooie vrouw met een ijzersterk karakter, dan vraag ik me echt af weten jullie echt niet
wat de impact hier van kan zijn. Wat voor boodschap jullie meegeven aan de pesters en de slachtoffers van pesters? Ga jullie schamen. Diep, diep schamen."

Bron: Show | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook