Tried & Tested: personal training bij Saints & Stars

Try it!

In deze nieuwe rubriek test Grazia health- en beautyzaken. Deze keer: chef Grazia online Heather sport zes weken met een personal trainer bij Saints & Stars.

Waarom?

Afvallen, aankomen, afvallen… Ik ben een jojoër. Onlangs was ik op een punt beland dat ik niet meer lekker in mijn vel zat. Mijn broeken pasten allemaal niet meer zo goed, ik had weinig energie, veel last van mijn darmen en mijn huid was slecht. Met een abonnement bij een sportschool waar ik nooit heen ging en een suikerverslaving waar je U tegen zegt, legde ik me erbij neer dat het me niet in m’n eentje zou lukken om mijn motivatie terug te vinden. Ik had een schop onder m’n kont nodig en wel van een personal trainer. Tijdens de eerste ontmoeting met mijn Saints & Stars trainer Lars Ubachs bleek hij precies hetzelfde doel voor ogen te hebben als ik: niet in zes weken zo veel mogelijk afvallen (zoals ik eerder altijd deed) maar mijn levensstijl blijvend veranderen.

Ervaring?

Stap één: een huidplooimeting. Daaruit bleek dat mijn hormonen niet in balans waren. Terwijl ik altijd dacht dat mijn buik de ‘probleemzone’ was, bleek ik juist het meeste vet op mijn benen op te slaan. Een teken van onder andere een teveel aan oestrogeen in mijn lichaam. Heel interessant! Mijn voeding werd daarop aangepast. Naast een voedingsplan en twee personal trainingen per week, spraken we af dat ik daar ook twee groepslessen bij zou doen: Holy Box; een boxing inspired hiit-training. en Holy Shred: een bootcamp inspired hiit-training. De groepslessen waren vooral in het begin, door mijn gebrek aan conditie, erg zwaar. Maar in donkere ruimtes met verschillende lichten en harde muziek dagen de trainers je uit, waardoor je net dat stapje extra zet. Hoe moeilijk ik het ook had, na iedere les voelde ik me als herboren. Hetzelfde geldt voor de personal trainingen. In het begin was ik daar best een beetje zenuwachtig voor. Ik had nooit eerder één op één met iemand getraind, omdat ik het altijd een eng idee vond. Iedere beweging die je maakt wordt een uur lang in de gaten gehouden, dus even smokkelen kan niet. Makkelijk? Nee. Effectief? Ja! Onder begeleiding van Lars bleek ik zoveel meer te kunnen dan ik dacht.

Toen ik tijdens mijn laatste les met honderd kilo leg presses deed, vroeg ik me wel even af wat ik nou eigenlijk al die jaren ervoor in de sportschool had gedaan. Ik ben er achter gekomen dat ik sporten altijd als verplichting zag, waardoor ik er geen plezier in had. Nu had ik iemand die me motiveerde en leerde ik mijn grenzen op te zoeken. Als ik weer eens jammerde dat ik écht niet meer kon, zorgde Lars ervoor dat ik toch nog een paar herhalingen deed. Ik fietste iedere keer verbaasd over mijn eigen kracht en uithoudingsvermogen naar huis. Waar ik vroeger met tegenzin naar de sportschool ging, vond ik het nu jammer als ik in het weekend twee rustdagen had. Het klinkt cliché, maar is wel waar: een personal trainer helpt je écht het beste uit jezelf te halen. Na zes weken zit ik lekkerder in mijn vel dan ooit. Mijn broeken passen weer, ik heb energie voor tien en mijn huid is nog nooit zo egaal geweest.

Bekijk hieronder de before & after foto's.

Laatste nieuws