Deze nail-art trends gaan we dit jaar overal zien

Aha!

Lees ook

Nagels lakken doen we natuurlijk al eeuwen, maar nail-art is voornamelijk in de afgelopen jaren een waar fenomeen geworden in de beautywereld. Grazia sprak met Jessica Scholten van LAKWERK, die ons alles vertelde over nail-art en de trends van dit jaar.

Populair

Nail-art heeft de afgelopen jaren een grote groei gemaakt in populariteit. Ondanks dat steeds meer mensen kiezen voor nail-art, merkt Jessica dat ze soms toch nog niet mee durven te gaan met de nieuwste trends. "Mensen moeten altijd een beetje wennen aan nail-art, want de term nail-art wekt toch een soort van ander gevoel op. Maar op een gegeven moment, wanneer mensen er meer mee in aanraking komen en kennis maken met de mogelijkheden, dan denken ze vaak: ‘oh, dat wil ik eigenlijk ook wel eens proberen.’ Het hoeft helemaal niet zo hysterisch te zijn", aldus Jessica.

Welke trends we dit jaar gaan zien? "Er wordt heel veel gekeken naar de trends in de mode, dus wat gebeurt er met de printjes en ga zo door. En dat gaan we dan letterlijk namaken op nagels."

Lees ook: Hack: zo verwijder je heel snel je gel nagellak

Gelakte mannen

Jessica ziet met name de afgelopen jaren een steeds grotere affectiviteit bij mannen als het gaat om nagels lakken en ze is van mening dat deze interesse in 2020 alleen nog maar zal toenemen.

Nagels lakken bij mannen is volgens Jessica iets wat al jarenlang gebeurt, maar de laatste tijd ziet ze steeds meer mannen haar salon binnenwandelen. Hoe dat komt? “Nagels lakken bij mannen is veel populairder geworden doordat bekende mannen zoals A$AP Rocky, Harry Styles en Jett Rebel nagellak gingen dragen. Het is daardoor een hype geworden. Mensen durven steeds meer nu. Niemand kijkt er meer van op als er een man in de salon komt, die hebben we tegenwoordig veel hier", vertelt ze.

Dit kan niet meer

Oude trends moeten ook plaats gaan maken voor nieuwe. Volgens Jessica zijn er een aantal trends die ze liever niet meer ziet komend seizoen: "De french manicure met een hele dikke rand vind ik persoonlijk wat minder mooi. Het maakt je nagels helemaal niet slank en dat vind ik echt een no go. Daarnaast vind ik dikke acryl nagels ook echt niet meer kunnen. Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende producten en technieken en hoef je niet meer met hele dikke- of onnatuurlijke nagels rond te lopen."

Beeld: Instagram, BSR

Laatste nieuws

Zie ook