Prins Harry reageert voor het eerst op exit uit Brits koningshuis

Hij doet zijn verhaal.

Lees ook

Prins Harry had het gevoel geen andere keus te hebben dan een stap terug te doen binnen de koninklijke familie. Zo vertelde hij gisteren tijdens een speech bij een liefdadigheidsinstelling in Londen, waarin hij voor het eerst reageerde op zijn breuk met het koningshuis.

Waarheid

In zijn toespraak wees hij met beschuldigende vinger naar de media. "Want ik wil dat je de waarheid van mij hoort, zoveel als ik met jullie kan delen, niet als prins of als hertog, maar als Harry", citeren Britse media zijn verhaal.

Lees ook: Harry en Meghan zien af van koninklijke titels

Meghan Markle

Harry benadrukt dat het Verenigd Koninkrijk voor altijd zijn thuis zal blijven. "Toen Meghan en ik eenmaal getrouwd waren, waren we opgewonden, we waren hoopvol en we waren hier om te dienen", aldus de prins die zegt zijn besluit voor hem en zijn vrouw Meghan "niet lichtvaardig" te hebben genomen.

De media noemt hij een "sterke kracht" en hij hoopt dat hij nu een rustiger leven tegemoet gaat. "Wat ik jullie wil duidelijk maken is dat we zeker niet weglopen en we zeker niet van jullie weglopen", aldus Harry tijdens zijn speech.

De hele speech is hieronder te zien.

Bron: BuzzE | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook