Kristin Cavallari: ‘Ik terug in The Hills? Dat gaat echt niet gebeuren!’

Kristin Cavallari (32) zorgde voor veel drama in Laguna Beach en The Hills.

Lees ook

Kristin Cavallari (32) zorgde voor veel drama in Laguna Beach en The Hills. Met een nieuw seizoen Very Cavallari toont ze zich van een andere kant. “The Hills was nogal scripted. Ik kan nu vrijer zijn.”

Niet gescript

"Nee, ik zal niet meer te zien zijn in The Hills, New Beginnings”, lacht Kristin Cavallari als Grazia haar belt en meteen met de deur in huis valt. “We zijn nu een aantal jaar verder. Indertijd hoefde ik alleen aan mezelf te denken. Nu ben ik getrouwd en heb ik drie kinderen. Ik wil niet terug naar dat personage en die emoties. Bovendien heb ik een contract voor mijn eigen show waar ik me op wil focussen.” Voor Very Cavallari – het derde seizoen is vanaf 10 januari te zien op Hayu – heeft de camera Kristin ruim drie maanden gevolgd. “Ja, dat was wel weer heftig. Maar Jay (Kristins man Jay Cutler, een football-speler, red.) en ik vinden het erg leuk om ons van een andere kant te laten zien. Wat die kant is? Dat hij eigenlijk heel relaxed is en dat ik volwassen ben geworden, als moeder van drie kinderen en als ondernemer van Uncommon James.”

Het bedrijf van de Amerikaanse begon met sieraden. Inmiddels heeft ze ook woonaccessoires en kinderkleding. En haar ambities zijn groot. “Ik zou best een vestiging in Nederland willen openen, echt global gaan. Daar zijn we mee bezig, maar dat heeft tijd nodig. Ik neem de kijkers mee naar het werk en laat alles zien.” Alles? “Laat ik het zo zeggen, Very Cavallari is zo echt als een reality show kan zijn. The Hills was meer gescript. Daarin werden we een bepaalde kant opgestuurd. Daarom ben ik nu uitvoerend producent. Zo heb ik controle over wat ik wel en niet wil delen, en kan ik op een bepaalde manier juist wat vrijer zijn.”

Impact van reality-tv

Eén regel is dat zoons Camden (7) en Jaxon (5) en dochter Saylor (4) buiten beeld blijven. “Het is niet aan mij om een keuze voor ze te maken, om ze van hun anonimiteit te beroven, want zo zie ik dat. Als ze ouder zijn en zelf die beslissing nemen, sta ik er natuurlijk helemaal achter. Maar ik weet wat de impact van reality-tv kan zijn. Ik was zelf nog een tiener toen ik begon met Laguna Beach. En ik ben nu niet meer de persoon die ik toen was”, zegt Kristin, die in de show werd neergezet als de bad girl en als de liefdesrivale van Lauren Conrad. “Dat wist ik vooraf dus niet. Ik heb geen spijt hoor, want het heeft me veel gebracht. En ik heb er vooral veel van geleerd. Dat ik op televisie dichter bij mezelf wil blijven bijvoorbeeld. In de media gaat het toch vaak over mijn uiterlijk. Dat ik zo snel mijn figuur terug had na het krijgen van drie kinderen. Maar daar gaat het niet om. Bij mij niet in ieder geval.”

Waar het in Very Cavallari dan wel om gaat? Volgens Kristin kunnen veel vrouwen die carrière maken zich in haar herkennen. “Wat mijn geheim is? Het gewoon allemaal doen, en streng zijn voor jezelf. Ik heb twee emmers, zo zie ik het. Een werkemmer en een gezinsemmer. Het water uit de een mag niet overlopen in de ander. Als er op kantoor iets is, handel ik dat daar meteen af. Thuis wil ik er zijn voor de kinderen. Ze naar school brengen, samen eten, onze weekends… Dan wil ik geen camera’s over de vloer. Die tijd is voor ons. Voor hen is het natuurlijk wennen. Mijn leven heeft jarenlang in het teken van de carrière van Jay gestaan. Het draaide om hem en de kinderen. En nu komen mijn eigen ambities daarbij.”

In het nieuwe seizoen gaat Kristin ook op zoek naar verdieping. Zo neemt ze haar Italiaanse roots onder de loep. “Dat was heel apart. Zit ik daar met familieleden om de tafel. Mensen die ik nog nooit heb gezien, maar met wie er wel een connectie is. En ja, ook mijn vrienden komen in beeld. We zijn nu in gesprek met Heidi Montag uit The Hills. Hopelijk maakt zij binnenkort een cameo in mijn programma. Maar andersom gaat echt niet gebeuren! Sorry.”

Tekst: Agnes Hofman | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook