Out & About: Cultuur, lifestyle, uitgaan

De leukste to-do's voor dit weekend!

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag de deur uit? Grazia tipt de leukste to-do's. Van festivals, feesten en markten tot shopadressen, een must-see lunchtentje of film- en boekentip.

Een staycation bij Pulitzer Amsterdam

Wil je er even tussenuit, maar heb je geen zin om ver te moeten reizen? Dan is een staycation ideaal, en wel bij het Pulitzer hotel Amsterdam. Ontdek nieuwe hotspots in de hoofdstad en slaap 's avonds bij hét designhotel van Nederland. Je bespaart natuurlijk geld, want je hoeft geen vliegtickets te kopen, dus dit kan je weer mooi uitgeven aan een paar nieuwe schoenen! Oh enne, er is een speciale staycation deal voor iedereen woonachtig in Nederland. Je ontvangt nu namelijk 30% korting op de normale kamerprijs én kan kiezen voor valet parking met 50% korting. Boeken voor de maanden januari of februari 2020 kan via [email protected].

Waar: Prinsengracht 323, Amsterdam
Wanneer: dagelijks

Let’s get creative this weekend!

Een bericht gedeeld door Pulitzer Amsterdam (@pulitzer.amsterdam) op

Pizza's lunchen bij nNea

Pizzarestaurant nNea serveert niet meer alleen pizza's tijdens het diner, maar nu ook tijdens de lunch! Neem een voorbeeld aan de Italianen: lunchen is niet zomaar even eten, het is een moment van ontspanning. Om ook deze ontspannen middag-break te kunnen ervaren ontpopt nNea zich eenmalig als meditatieruimte voor een pizzameditatie-sessie. Ruik het echte Italië, proef de verse tomaten en luister naar de rustgevende achtergrondmuziek. Een lunchsessie begeleid door een meditatiedocent; comfortfood krijgt een geheel andere betekenis. Koop dit weekend alvast je kaartje hier.

Waar: Bilderdijkstraat 92, Amsterdam
Wanneer: 7 februari 2020

Entroterra is back! #nNea #nN #entroterra #amsterdam #50toppizza

Een bericht gedeeld door nNea (@nneapizza) op

Snuif cultuur bij het Nationaal Theater Weekend

"Theater beleef je samen, wie neem jij mee?" staat deze editie van het Nationaal Theater Weekend centraal. Maak jij er een grappig, verdrietig, mooi, waardevol of ontroerend weekend van? The choice is yours. Er zijn voorstellingen voor de muziek, dans of komedie liefhebber. Kaartjes voor het theater zijn dit weekend 10 euro.

Waar: Vind hier een theater bij jou in de buurt
Wanneer: 24 januari t/m 26 januari 2020

Draag een steentje bij en luister de podcast van Het Vergeten Kind

In deze podcast wordt uitgelegd wat constante wisselingen en nieuwe gezichten doen als je in de carrousel van jeugdzorg zit. "Op een gegeven moment ben ik mezelf ervoor gaan beschermen. Ik ga echt niet meer met iedereen een band aan, het doet me veel te veel pijn als ik dan weer afscheid moet nemen", aldus een kind uit jeugdzorg. Dit wordt uitgelegd door de kinderen van Het Vergeten Kind zelf, die in gesprek gaan met Angela Schijf, Glen Faria en Attje Kuiken.

Waar: Luister hier naar de podcasts
Wanneer: Dagelijks

Drink alcoholvrije cocktails met FLUÈRE

Zin in een cocktail maar ook nog bezig met Dry January? Dan hebben we goed nieuws. Drankenpionier FLUÈRE ‘Spirito non Alcolico’ breidt zijn aanbod uit met twee nieuwe, luxueuze non-alcoholische spirits: Raspberry en Spiced Cane Dark Roast. Vol smaak, karakter en met een stevige bite, maar zónder alcohol. Dus wil jij Dry January in stijl eindigen? Doe dat dan met de spirito non alcolico. Hier vind je de lekkerste cocktails ter inspiratie

Waar: in je eigen huis
Wanneer: wanneer je wil

Mysterieus dineren in het Rotteramse Tres

Dit diner vindt plaats in een voormalige jazzkelder en het is allesbehalve saai. Geniet van een 18-gangen tastingmenu met producten van Nederlanse bodem en met eigen verhalen. Dit eigenzinnig restaurant heeft een intieme sfeer en laat je de tijd helemaal vergeten. It's all about ambacht, inspirerende smaken en Nederlandse producten.

Waar: Entrepotgebouw Rotterdam
Wanneer: dagelijks

Voor in de agenda: het Chinees nieuwjaar vieren op de Dam

Oud en nieuw is net achter de rug, maar het Chinees nieuwjaar staat alweer voor de deur. Om het jaar van de rat te vieren, hoef je niet helemaal naar de andere kant van de wereld af te reizen; het kan gewoon op de Dam! Dit wordt gevierd met een vuurwerkshow en een traditionele leeuwen- en drakendans. Ook worden er honderdduizend klappers afgestoken voor restaurant Majestic en wordt het afgesloten met een nieuwjaarsreceptie.

Waar: De Dam, voor restaurant Majestic
Wanneer: 28 januari 2020 om 18:00 uur

Leer de Venetiaanse eetcultuur kennen bij TOZI

TOZI betekend in Venetiaans dialect 'een groep vrienden'. Gerechten worden geserveerd met passie en persoonlijkheid. TOZI heeft het echte huiskamergevoel, dus je komt hier maximaal tot rust in het restaurant of de bar. Ga jij voor de Tonnarelli “Cacio e Pepe”, de Venetian-style King Crab of de klassieke Rigatoni "Carbonara? Dit restaurant heeft net zijn deuren geopend en is zeker een bezoekje waard! Reseveer snel via www.toziamsterdam.com.

Waar: Koninginneweg 34, Amsterdam
Wanneer: Dagelijks

Beeld: Instagram, iStock

Laatste nieuws