Basketballegende Kobe Bryant en dochter omgekomen bij helikoptercrash

Verschrikkelijk...

De Amerikaanse oud-basketballer Kobe Bryant (41) en zijn dochter Gianna Bryant (13) zijn om het leven gekomen bij een crash met een helikopter in Calabasas.

Crash

Vader en dochter zouden op weg zijn geweest naar de Mamba-academie, waar Kobe zijn dochter en haar basketbalteam zou trainen. Waar er door de autoriteiten eerder werd gezegd dat er in totaal vijf mensen in het toestel zaten, blijkt nu dat dat er negen waren: de piloot en acht inzittenden. Onder hen ook een ploeggenote van Gianna met haar vader en moeder. Niemand heeft het overleefd.

Oorzaak

Vooralsnog is er weinig duidelijk over de oorzaak van het ongeval. Wel zouden de weersomstandigheden op dat moment gevaarlijk zijn, waardoor veel andere helikopters aan de grond bleven. Na de crash vloog het toestel volgens ooggetuigen in brand.

Wereldwijd wordt gerouwd om het verlies van de basketballegende, die zijn volledige carrière voor de LA Lakers speelde. Hij won vijf NBA-titels met de ploeg en staat vierde op de lijst van topschutters aller tijden, hij werd zaterdag ingehaald door LeBron James. In 2018 won hij een Oscar voor zijn film Dear Basketball in de categorie Best Animated Short Film. Ook was hij meerdere keren te zien in de Nickelodeon-serie All That en schreef hij een boek waarin hij terugblikte op zijn basketbalcarrière.

Bron: BuzzE | Beeld: BSR

Laatste nieuws