DNA Onbekend onder vuur: doorgestoken kaart?

Oei...

In het programma DNA Onbekend gaat Dionne Stax op pad met mensen die antwoorden willen hebben op familievragen. Bijvoorbeeld als iemand niet zeker weet of zijn/haar zus wel echt familie is. Een vriendin van een oud kandidaat beweert nu dat er gemanipuleerd wordt en het programma doorgestoken kaart is.

Biologische vader

Het gaat om het verhaal van Jackie (56), die niet weet wie haar vader is. Jackie heeft baarmoederhalskanker en heeft niet lang meer te leven. Ze wil nu het nog kan uitzoeken wie haar biologische vader is. Het kan haar vader Demmendaal zijn of ene Peter Sahl, de naam die in haar trouwboekje staat.

Een goede vriendin van Jackie doet haar verhaal, omdat Jackie dit zelf niet mag doen vanwege haar contract met het programma. In het programma wordt een DNA-test gedaan om zo antwoorden op de vragen te krijgen. Echter heeft Jackie die niet gekregen, want de opnames zijn stopgezet. "Ze wilden sensatie-tv maken, iets waar Jackie niet aan wenst mee te werken", laat de vriendin van Jackie weten.

Lees ook: Felle kritiek op eerste aflevering nieuw seizoen Expeditie Robinson

Neppe beelden

Elke aflevering wordt er met een wattenstaafje wangslijm afgenomen om zo onderzoek te kunnen doen. De vriendin van Jackie vertelt dat de wattenstaafjes direct in de prullenbak belanden en dat vooraf al met een vingerprik bloed is afgenomen voor het onderzoek. Dit is echter nooit te zien in de afleveringen. Daarnaast werd het 'verrassingsmoment' met Dionne drie keer opgenomen.

Lees ook: Deze twee Wie is de Mol-kandidaten worden nu al verdacht

Dionne stond onder druk

Jackie vertelde aan haar vriendin dat ze het idee had dat Dionne onder druk stond. Zij was namelijk heel lief en meelevend naar Jackie toe. Dionne probeerde haar wel uit de tent te lokken door te vragen wat er zou gebeuren als Demmendaal haar vader zou zijn.

Lees ook: Goede Tijden, Slechte Tijden krijgt speciale aflevering

Opnames stopgezet

Toen de makers een afspraak wilden inplannen met de zoon van Peter Sahl's zus Marie, had Jackie het gehad. Jackie had al eerder contact gehad met Marie maar zij wist niks van haar oom. Peters neefje had nu ineens wel slechte verhalen te vertellen over zijn oom, volgens de vriendin van Jackie. Jackie wilde niet dat deze gesprekken werden uitgezonden. Omdat Jackie niet haar neefje voor de DNA-test wilde ontmoeten, legden de programmamakers de opnames stil.

Lees ook: Zien: eerste beelden van TVOH-ruzie tussen Lil' Kleine en Anouk

Reactie AVROTROS

AVROTROS ontkent het verhaal. "De samenwerking met Jackie is stopgezet, omdat zij tijdens het productieproces steeds nieuwe en verdergaande eisen stelde. Eisen waar de redactie niet meer aan kon voldoen, omdat deze de privacy van derden in gevaar brachten", aldus de uitzender.

Bron: Story | Beeld: DNA Onbekend

Laatste nieuws