De Slimste Mens-winnares reageert op alle ophef

Duidelijk.

Lees ook

RTL Nieuws-journalist Marieke van de Zilver won gisteren de finale van De Slimste Mens en nam daarmee de felbegeerde trofee over van vorige winnaar Rob Hadders. Echter kon niet iedereen waarderen dat Marieke er met de winst vandoor ging, want de journalist kreeg aardig wat kritiek over zich heen.

Kritiek

Marieke vertelde in gesprek met het AD dat veel mensen haar vreselijk vonden. Ze kreeg online nogal wat haat te verduren, omdat men vond dat ze te fanatiek zou zijn. "Ik ben nu eenmaal niet van het meedoen is belangrijker dan winnen", reageerde ze daarop.

De winnares had niet gedacht zoveel negatieve opmerkingen te vinden op haar social media. "Zeker negatieve. Hou dan gewoon lekker je mond, ha ha."

Lees ook: 'Ronnie Flex wordt de nieuwe coach bij The Voice'

Social media

Ook de andere finalisten Khalid Kasem en Marc de Hond zouden het aardig te verduren hebben gekregen. "Khalid en Marc de Hond kregen ook wat negatieve berichten op Twitter. Marc zou te veel over zijn handicap hebben gesproken. Ja, zo is er altijd wat", vertelt Marieke.

Of Marieke zich ook echt wat aantrekt van alle negatieve berichten? "Nou, ik probeerde wel ver van al die sociale-mediacommentaren weg te blijven", legt ze uit. "Veel mensen vonden me vreselijk. Sommigen vonden me zelfs een bitch. En ik kreeg ook veel positiefs te horen hoor. Ik keek een keer een aflevering met goede vrienden. Riepen ze: ‘We vonden je juist sympathieker overkomen dan in het echt’. Best een leuk grapje, toch?’"

Bron: Superguide | Beeld: Twitter, De Slimste Mens

Laatste nieuws

Zie ook