Miljuschka Witzenhausen deelt belangrijke boodschap

Wauw!

Lees ook

Miljuschka Witzenhausen is alle 'gepolijste beelden' die voorbij komen op social media helemaal zat. In een Instagram-post pleit de presentatrice voor eerlijkere foto's.

Gepolijste beelden

"Ik word zo moe van al die gepolijste beelden op social media. Als ik door mijn tijdlijn scroll zie ik de ene gefilterde na de andere gladgetrokken foto", begint Miljuschka haar statement. "Ik maak me oprecht zorgen wat dit met onze kids gaat doen."

Lees ook: Miljuschka Witzenhausen klapt uit de school over deelname Wie is de Mol?

Onzeker

Miljuschka laat weten zich regelmatig onzeker gevoeld te hebben door zulke foto's. "Op slechte dagen vreet het zelfs aan mij als ik al die beelden zie van perfecte dames die ook nog alles kunnen eten, want ze worden omringd door stapels pizza’s en ijs", gaat ze verder.

"Ik sta echt wel stevig in mijn schoenen maar de stroom van deze foto’s maken ook mij soms onzeker. Vooral omdat je ziet dat het werkt en beloond wordt." Daarom roept de presentatrice haar volgers op om een 'eerlijke foto' te delen. "Zodat we weer een beetje normaliteit krijgen in het beeld", aldus Miljuschka.

Eerlijke foto Ik word zo moe van al die gepolijste beelden op social. Als ik door mijn tijdlijn scroll zie ik de ene gefilterde en glad getrokken foto na de andere. Ik maak me oprecht zorgen over wat dit met onze kids gaat doen. Steeds vaker als ik ergens ben zie ik de eenheidsworst van fillers, wimperextentions, nike-tekens als wenkbrauwen en kleding met grote merken erop. Er word gestreefd naar een massaal perfect beeld. Op slechte dagen vreet het zelfs aan mij als ik al die beelden zie van perfecte dames die ook nog alles kunnen eten want ze worden omringd door stapels pizzas en ijs. Ik sta echt wel stevig in mijn schoenen maar de stroom van deze foto’s maken ook mij soms onzeker. Vooral omdat je ziet dat het werkt en beloond word. Deze meiden sluiten de ene grote deal na de andere puur omdat ze er goed uitzien en bovengemiddeld bloot zichtbaar zijn. Ik wil niet dat mijn dochter opgroeit in een bubbel van irreëel beeld. Het summum voor de jeugd is nu beroemd en rijk te worden via social. Maar dat is vaak niet gebaseerd op talent maar op uiterlijk wat resulteert in een ingreepje hier en daar, dure merkkleding en photoshop. Dus wil ik je vragen om jouw eerlijke foto te delen. Zodat we weer een beetje normaliteit krijgen in het beeld. Deel het aub met #eerlijkefoto zodat ik het kan zien en zichtbaar kan maken. SIDENOTE!! Ik weet dat ik eraan bijdraag doordat ik voor mijn werk vaak shoots heb waar ik extra mooi word gemaakt door een team. Maar it takes an army. Dat is niet reëel, niet het echte leven. Het heet showbizz want het is show. Maar in het echte niet werkende leven loop ik gewoon in mn kloffie met mijn makeuploze hoofd rond.

Een bericht gedeeld door Miljuschka (@miljuschka) op

Bron: Shownieuws | Beeld: BSR, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook