Dit gebeurt er met het overgebleven eten uit Heel Holland Bakt

Aha!

In Heel Holland Bakt zien we elke keer weer hoe de mooiste taarten gemaakt worden door de deelnemers. Het eten wordt geproefd en beoordeeld. Maar, wat gebeurt er eigenlijk met al dat eten dat over is tijdens het programma?

"Alles wordt opgegeten"

Nieuwssite NU.nl zocht het uit en kwam tot de conclusie dat alles wat je in de uitzending ziet, ook daadwerkelijk wordt opgegeten.

"Na de opnames stort de crew zich op de creaties van de kandidaten. Maar ze proeven ook graag van elkaars baksels. Alles wat dan nog overblijft, gaat mee naar huis", aldus Heel Holland Bakt-jurylid Janny van der Heijden.

Lees ook: Dit kun je beter níet eten als je aan de pil bent

Zeven kilo aangekomen

Sarena Solari, die het programma in 2015 won, vertelt dat ze niet altijd zin had om de taart op te eten na de opnames. Na het bakken kon zij geen taart meer zien. Ze nam dan altijd wat meer voor haar collega's.

Miljuschka Witzenhausen, presentatrice en televisiekok, zegt dat er bij alle kookprogramma's nooit wat wordt weggegooid. "Als je in de food business zit, hou je van eten en gooi je echt niets weg," vertelt ze. "Zelfs chocola die in het decor wordt gebruikt, wordt weer teruggesmolten en teruggebracht naar patissiers."

Er zit wel een nadeel aan al dat lekkere eten. "Ik ben tijdens de opnames van Topchef Academy zo'n zeven kilo aangekomen."

Bron: NU.nl, AD | Beeld: Heel Holland Bakt

Laatste nieuws