7 redenen waarom je nog steeds over je ex droomt

Het gebeurt veel vaker dan we denken.

Lees ook

Dromen over een ex is heel normaal en het betekent niet per se dat je een diepgeworteld verlangen hebt naar hem of haar. Toch kan het zenuwslopend zijn. Want: waarom maakt je vroegere vlam een verschijning in je droom?

Redenen

1. Je hebt het verlies nog niet verwerkt

Je lichaam verwerkt dagelijks allerlei gebeurtenissen, klein en groot. Bepaalde grote veranderingen moeten lang en intensief worden verwerkt, waardoor je ook 's nachts herinnerd kunt worden aan je ex.

Lees ook: Dit zegt je slaaphouding blijkbaar over je persoonlijkheid

2. Je hebt trauma's uit het verleden

Je onderbewustzijn probeert zich altijd door onopgeloste problemen heen te werken. Of ze nu uit je kindertijd komen, vorige relaties of door een ander trauma die je hebt meegemaakt.

3. Je integreert dingen uit je vorige relatie in je nieuwe relatie

Soms is dromen over iemand van wie je ooit hield een manier om je te helpen. De lessen die je in je vorige relatie hebt geleerd, kun je in je nieuwe relatie toepassen. Je kunt het zien als een teken dat je evolueert en groeit.

4. Je ex vertegenwoordigt iets anders belangrijks

In dromen zijn mensen, plaatsen en dingen vaak symbolisch. Je ex kan een tijd in je leven symboliseren of iets anders belangrijks. Een goede vraag om jezelf af te vragen: met welke gevoelens of herinneringen maakt de persoon verbinding in je droom? Dit kan helpen begrijpen wat hij of zij vertegenwoordigt.

5. Je zoekt naar duidelijkheid

Soms dromen we over een ex, omdat we geen vrede hebben met hoe de dingen zijn afgelopen. Of het nu jouw beslissing was of niet, uit elkaar gaan gaat vaak nooit zoals gepland. Soms is een droom de beste manier om iets voor jezelf af te sluiten.

6. Je hebt onvervulde behoeften in je huidige relatie

Zelfs als je gelukkig bent met je nieuwe liefde, is het normaal dat er dingen zijn waarvan je wilt dat ze anders zijn in de relatie. Misschien is er iets dat je ex heeft gedaan waarvan je zou willen dat je huidige partner het zou doen. In dit geval kan de droom licht schijnen op een onvervulde behoefte, zodat je het kunt uitpraten met je huidige partner.

7. Je bent nog niet over je ex heen

Soms zijn er situaties waarin iemand nog niet over zijn ex heen is (of zelfs die persoon terug wil), en dat komt in dromen naar voren. Als dit het geval is, heb je een beetje onderzoek te doen. Het is belangrijk om te kijken waarom de relatie eindigde, wat niet werkte voor beide partijen, en om erachter te komen of het iets is wat je echt wil.

Bron: Marie Claire | Beeld: Before I Go To Sleep

Laatste nieuws

Zie ook