Waarom het altijd koud is in een vliegtuig

Aha!
Waarom het altijd koud is in een vliegtuig

Als er één ding is dat reizen minder comfortabel maakt, dan is het wel de temperatuur in het vliegtuig. Ooit gemerkt hoe koud het kan zijn? Of je buurman de airco nu wel of niet op volle toeren heeft staan, truien en dekens zijn essentieel, vooral voor lange vluchten. Blijkbaar zijn er een paar redenen waarom ze het zo koud houden.

Flauwvallen

Een studie onderzocht waarom passagiers flauwvallen tijdens een vlucht. Het bleek dat een 'tekort aan zuurstof en vocht in de lucht' de voornaamste reden was, als gevolg van de druk in de cabine.

Als het vliegtuig te warm is, kan het de kans vergroten dat passagiers flauwvallen. De warmte die door de passagiers in een volledig bezette cabine wordt afgegeven, is groot.

Lees ook: Waarom je de ventilator nooit moet uitzetten in het vliegtuig

Apparatuur

De binnenstomende lucht moet op of onder de vereiste cabine temperatuur zijn om de temperatuur die passagiers afgeven, te kunnen handhaven. Tot slot voegde een stewardess eraan toe dat vliegtuigen koel worden gehouden om nooduitrusting en cockpit apparatuur optimaal te laten werken.

Weten we dat ook weer.

Bron: Marie Claire | Beeld: Flight

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f73f6f4a2620', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });