Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dit doen vakantiegangers allemaal met een waterkoker op de hotelkamer

Dat kopje thee wordt ineens een stuk minder aantrekkelijk...

Dit doen vakantiegangers allemaal met een waterkoker op de hotelkamer

Voortaan zul je misschien dat kopje thee in de hotelkamer liever laten staan. Sommige hotelgasten doen namelijk hele andere dingen met de waterkoker dan gewoon water koken...

Onderbroeken wassen

Zo’n kopje thee na een lange stranddag of juist vroeg in de ochtend voordat je op pad gaat lijkt zo onschuldig. Maar wist je dat sommige hotelgasten er hun onderbroeken mee wassen? Yikes!

Een vakantieganger stelde op Twitter de vraag of iemand zijn vieze ondergoed weleens in een waterkoker op de hotelkamer had schoongemaakt, waarna alle Twitteraars die op dat moment op hun vakantieadres waren in rep en roer raakten. Volgens hotelexpert Vincent van Dijk wordt de waterkoker niet alleen voor een kopje thee gebruikt, maar weten toeristen het apparaat naast het schoonmaken van de vieze onderbroeken, ook te vinden om er eieren, noodles of mie in te koken.

Lees ook: Yikes! Dit zijn de vijf smerigste plekken in een hotelkamer

Niet zo vies

Hoewel je nu misschien een hele andere kijk op dat gebruikelijke kopje thee hebt, valt het volgens microbioloog Jan Kluytmans allemaal wel mee.

"Als het water kookt bij 100 graden Celsius is het steriel. Het is misschien niet een fris idee, maar alle bacteriën zouden weg moeten zijn uit de waterkoker. En als er nog iets in zou zitten, is dat verwaarloosbaar". Ondanks dat je je kopje thee niet hoeft te laten staan, hoopt Van Dijk wel dat het in de toekomst allemaal wat frisser wordt. "Ik hoop wel dat er nieuwe technieken in hotelkamers komen die van zichzelf al hygiënischer zijn". We couldn't agree more...

Bron: Happy in Shape | Beeld: Pretty Little Liars