Famke Louise reageert op Dom Bontje award Lil’ Kleine

"Het is jammer"

Lees ook

Lil' Kleine werd dit jaar verkozen tot Dom Bontje van 2019. Famke Louise, die vorige jaar 'de gelukkige' was, laat van zich horen.

Winst

De rapper kreeg begin dit jaar de meeste stemmen tijdens de verkiezing van de Bont voor Dieren. Hij heeft zijn ‘winst’ te danken aan een jas met een kraag van coyotebont waarin hij het afgelopen jaar meerdere keren is gespot. Door het dragen van bont zou hij jongeren het idee geven dat het "acceptabel, stoer en modieus" is, aldus Bont voor Dieren. Lil' Kleine, die al eerder werd genomineerd, wilde de prijs niet in ontvangst nemen.

Lees ook: Zo zien de broer en zus van Lil' Kleine eruit

Reactie Famke

Vorig jaar ging Famke Louise er met de twijfelachtige eer vandoor, maar maakte het dit jaar goed door in samenwerking met de Bont voor Dieren een documentaire te maken over de bontindustrie. Meer daarover lees je hier.

Ze laat aan Grazia weten wat ze ervan vindt dat Lil' Kleine voor de tweede keer is gekozen tot Dom Bontje. "Het interesseert me weinig wat hij doet, maar het is wel jammer dat hij er niet op heeft gereageerd. Helemaal nu deze docu viral gaat", zegt ze. "Zou toch netjes zijn als hij laat weten dat ook hij het niet meer zal dragen en kopen. Maar zo heeft iedereen zijn eigen ding. Ik hoop natuurlijk wel dat hij mijn documentaire gaat kijken en hij van gedachte verandert, maar ik denk het niet."

Het hele interview lees je in de nieuwe Grazia die deze week in de winkel ligt.

Tekst: Kim Buitenhuis | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook