doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');

Zien: de meest bijzondere momenten tijdens emotionele herdenking Kobe en Gigi Bryant

Een heftige avond...
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
Zien: de meest bijzondere momenten tijdens emotionele herdenking Kobe en Gigi Bryant

Vorige maand werd de wereld opgeschrikt door het verschrikkelijke nieuws dat basketballer Kobe Bryant en zijn dertienjarige dochter Gianna waren omgekomen in een helikoptercrash. Gisteren werd er een speciale herdenkingsdienst georganiseerd om Kobe, Gigi, en de andere slachtoffers te herdenken, maar ook om hun leven te vieren.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

Eerbetoon

De herdenking werd gehouden in het stadion van de LA Lakers, het basketbalteam waar Bryant twintig jaar voor speelde. Onder anderen Michael Jordan, Shaquille O’Neal, James Harden, Kanye West, Kim Kardashian, Dwyane Wade, Jennifer Lopez en Beyoncé waren aanwezig bij de herdenking.

Lees ook: Vrouw Kobe Bryant post hartverscheurend bericht

Speeches

Het was een emotionele avond. Vanessa Bryant, de weduwe van Kobe, hield een tranentrekkende toespraak die menigeen een traantje weg deed pikken. "Bedankt allemaal voor jullie komst en jullie gebeden. Gianna Bryant is een van de liefste meisjes die ik kende. Ze was papa’s kindje, maar ze hield ook van mij. Ze was mijn beste vriendin", vertelde Vanessa over haar dochter.

Ook sprak ze uitgebreid over Kobe. "We hoopten samen oud te worden: twee lieve mensen die van elkaar hielden. Vlak voordat ze overleden, stuurde hij een lief berichtje. We zouden samen iets gaan doen zonder kinderen. Het is er niet meer van gekomen."

Herinneringen

Michael Jordon, die Kobe als zijn kleine broertje zag, bracht ook in tranen een mooi eerbetoon aan zijn overleden vriend. "Kobe was een geweldige vader en een geweldige man. Met Kobe is er ook een stukje van mij overleden en ook een stukje van jullie. We koesteren de herinneringen en leren daarvan. Rust in vrede, klein broertje."

Alicia Keys, Christina Aguilera en Beyoncé traden op bij de herdenking. "Ik ben hier omdat ik van Kobe hou. Dit was een van zijn favoriete nummers", zei Beyoncé na het zingen van het nummer XO. Kijk mee naar onderstaande video om de mooiste momenten van de avond te zien.

Bron: HLN, Telegraaf | Beeld: YouTube, BSR

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');