Zien: gevaarlijke TikTok-challenge gaat viral

De challenge kan zelf fataal zijn.

Lees ook

TikTok: ineens gebruikt iedereen het. Het medium is enorm populair, helemaal onder tieners. Echter is er nu een gevaarlijke challenge opgedoken die viral gaat. Dokters en moeders waarschuwen voor deze actie, want het kan namelijk zelfs fataal zijn.

Skull-breaker challenge

De challenge wordt 'Tripping jump challenge' en 'Skull-breaker challenge' genoemd. De laatste naam zegt het al, je kunt hiermee je schedel breken.

De challenge wordt uitgevoerd door vier personen. Eén persoon is cameraman, één iemand weet niet precies wat de bedoeling van de challenge is en de de anderen twee voeren de actie uit. De drie personen staan naast elkaar met de onwetende persoon in het midden. Ze springen tegelijkertijd en de buitenste twee halen de middelste onderuit door pootje te haken.

Lees ook: Zien: gevaarlijke Dolly Parton-challenge gaat viral op social media

Waarschuwing

Dokters en moeders waarschuwen voor de challenge. Als de middelste persoon onderuit gehaald wordt, valt hij achterover en belandt hard op de grond met zijn rug, nek en hoofd.

De challenge is ontstaan in Spanje waar twee leerlingen het voor het eerst deden. De filmpjes worden massaal gedeeld in de hoop zo veel mogelijk views en likes te krijgen.

Bron: AD | Beeld: Twitter, Parasite

Laatste nieuws

Zie ook