Hulya’s Temptation Island Talk: aflevering 1, 2 & 3

There we go again!

Lees ook

Temptation Island is terug, en hoe!

Thank God dat RTL op tijd besloot Temptation Island alsnog uit te zenden in Nederland. En de start van het nieuwe seizoen begon gisteravond niet met 1, niet met 2, maar met 3 afleveringen op Videoland. Wij zaten er dus weer helemaal klaar voor!

In de eerste aflevering stelden de 4 koppels zich zelfverzekerd voor (nu nog wel) en zagen we de 16 fanatieke verleiders voorbijkomen. En, oh-boy, dat belooft niet veel goeds. Of, nou ja, voor ons fans dus juist wel! Een samenvatting.

In de categorie ‘deze komt zeker niet goed’: De 27-jarige Gianni uit Weert (NL) ging al vreemd met zijn ex en moet zichzelf dus nogal bewijzen tegenover z’n smoorverliefde – maar extreem jaloerse – Melissa (23), met wie hij ondertussen een jaar samen is. Gianni gaat nogal graag los aan de bar in seksclubs (!), zet het dan op een zuipen en weet vervolgens niet meer waar z’n voor- of achterkant zit. Twee weken Temptation Island vol drank en vunzige vrijgezellen, en zonder zijn meisje… Iets met kat en spek. De fuck.

Of, neem Karim (23) uit Someren (NL), die tijdens zijn 2,5-jarige knipperlicht-relatie al enkele ‘misstappen’ beging met een ander en door zijn vriendin Roshina (27) werd betrapt op een online dating-profiel (“back-up-optie”) en webcam-seks met een vage Insta-vriendin. Temptation is voor hen de ultieme relatietest: Karim mag dan ook zelf bepalen hoe ver hij gaat, maar “strike 3” zal wel “serieus het einde betekenen van de relatie”. Succes vriend.

Nog zo’n accident waiting to happen: Christian (28) en de mega-wantrouwige Angela (26) uit Wilrijk (BE). Ze zijn al 8 jaar samen, maar laatstgenoemde heeft nogal wat trust issues met mannen, die volgens haar standaard vreemdgaan (“Zelfs Beyonce wordt bedrogen”), en twijfelt al stevig aan haar relatie. Die gaat de test dus met een gestrekt been in en gaat van tevoren al keihard uit van het ergste. Self-fulfilling prophecy to the max, dus ook hier verwachten we bepaald geen happy ending. Of tenminste, níet voor Angela.

En dan is er ook nog het stel dat denkt niet stuk te kunnen: Arda (26) en Elke (23) uit Hasselt (BE), 1 jaar samen, die dromen van huisje, boompje, beestje (O-oh! We horen je denken: Timtation!!). Moet Elke wel nog even haar wilde fratsen afleren, want ook zij gaat graag krankzinnig los op een drankje teveel. Gelukkig voor zowel Elke áls Arda worden er bij Temptation max. 2 glazen alcohol geschonken op een avond… of wacht, nee, dat was bij Love Island! Ook hier: Succes, vriendin!

Zul je dus net zien dat het juist dáár vreselijk mis gaat. Presentatrice Annelien Coorevits zei al eens in een interview met het Belgische HLN: “Mensen van wie je denkt dat ze snel zullen vreemdgaan, doen het meestal verrassend goed. En omgekeerd.”

Ouch. Zal toch niet? We hopen natuurlijk heel erg vreselijk vurig van wel. De vrijgezelle verleiders uiteraard ook, duh, en die zijn dit seizoen dan ook gulziger dan ooit.

Anders dan voorgaande jaren, ontmoetten de jongens – zonder hun vrouwen – de verleiders en de vrouwen – zonder hun mannen – de verleidsters. Het werd vreemd genoeg onverwachts gezellig aan beide kanten en een van de vrijgezelle dames zei zelfs bloedserieus lief-bedoeld: “Jullie mogen ons dankbaar zijn, want wij gaan laten zien dat jullie mannen niet te vertrouwen zijn. We verlenen jullie dus eigenlijk een gunst!” Oké, kan. De toon was in ieder geval gezet. Vervolgens moesten alle koppel-kandidaten aangeven wie ze de grootste Temptation voor hun partner vonden. Daar gaan we.

Gianni denkt dat Sam zijn grootste concurrent is, Melissa vreest het meest voor de blonde Romee. Arda wijst Bas aan als eventuele verleider voor Elke, zij denkt dat hij voor Amber zou kunnen vallen. Roshina kiest Felicia voor Karim (“omdat zij het type is waar hij normaal mee vreemdgaat”), hij denkt dat Grigor een type voor zijn vriendin is. Christian denkt dat Matthieu de grootste Temptation is voor zijn Angela, zij verwacht op haar beurt weer dat twerk-koningin Mambo zijn grootste verleiding zal vormen. En, natuurlijk werden deze verwachte matches, die de partners dus onbewust voor elkaar hadden uitgekozen, de volgende dag op eerste date gestuurd.

Op die dag 2, en aflevering 2, ontmoetten de kandidaten hun uitverkoren dates dus voor het eerst. Een ander nieuw spel-element is de dingdong-gong, die te horen is als er iets goed mis is op het andere resort of als er onderlinge relatie-regels worden geschonden. Verbazingwekkend genoeg ging die niet af tijdens het champagne-ontbijt, waar ook Elke alvast een stevige borrel nam – tegen alle goede voornemens en trouwe beloftes in. Tot ‘overmaat van ramp’ was het ook nog eens Karim’s verjaardag, en Temptation zou Temptation niet zijn als dat niet uitvoerig zou worden gevierd, inclusief een ordinaire lapdance. Maar de gong, die ging niet.

Dag 3, aflevering 3. Weer op date, maar nu met 2 verleiders. En die mochten in het geval van de jongens kiezen wie met wie op stap ging. De dames-kandidaten mochten zelf kiezen. Voorlopige tussenstand: Elke en Matthieu, Arda met Amber, Angela en Sam, Chris met Mambo, Melissa en Daan, Gianni met Cheyenne, Karim en, euhm, twijfelgeval, toch Felicia en Roshina inderdaad met Grigor. Maar het kan nog alle kanten op.

Deze eerste 3 afleveringen beloven in ieder geval héél veel goeds voor dit seizoen (voor ons fans hè, niet voor de verkeringen) en dus kijken we nu al uit naar de volgende! Block die agenda maar voor de komende woensdagavonden, wij zijn dan peace-out!

Tekst: Hulya Kilicaslan

Laatste nieuws

Zie ook