Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Boze deelnemers First Dates klappen uit de school

En wel om déze reden.

Boze deelnemers First Dates klappen uit de school

Een aantal oud-deelnemers van First Dates is not amused! In een interview met Volkskrant klappen ze dan ook behoorlijk uit de school.

Montage

In het interview vertellen ze schokkende informatie over het programma. Zo vertelt Jaap dat hij niet tevreden is met hoe de aflevering is gemonteerd.

Daarnaast laat hij weten dat veel van de gesprekken helemaal niet spontaan zijn. "Het moment dat ik tegenover barman Victor zat, besefte ik: hier is weinig spontaan aan. Hij heeft een oortje in en wordt ingefluisterd door de redactie."

Ook praatte Jaap veel over toneel met zijn date, iets waar de programmamakers niet zo blij mee waren. Ze vroegen hen daarom al snel of dat de twee het niet ergens anders over konden hebben.

Lees ook: Deelnemer First Dates gaat viral met hilarische lach

Niet herkenbaar

Toen Jaap de aflevering zag, herkende hij zichzelf niet terug. Hij zag een jongen die alleen maar over zichzelf praatte. "Ik ben neergezet als een complete lul. Voor mij heeft het programma zijn geloofwaardigheid verloren", aldus Jaap. De woede liep zo hoog op dat hij halverwege de uitzending de tv heeft uitgezet.

De oud-deelnemer vertelt dat ze leuke momenten hebben gehad tijdens de date, maar dat deze niet zijn uitgezonden.

Lees ook: Hilarisch: enorme flater in First Dates

Reactie programma

De programmamakers is inmiddels gevraagd om een reactie. "We betreuren het dat daters uit dit artikel met gemengde gevoelens terugkijken op hun date. We beseffen heel goed dat daten een kwetsbare aangelegenheid is, met de montage van het programma proberen we altijd een weergave van de realiteit te geven. Het blijft een samenvatting van een date die meer dan anderhalf uur duurt, waarbij keuzes worden gemaakt door de makers."

Ook laten ze weten in gesprek te gaan met de deelnemers die niet tevreden zijn. "Als deelnemers na de opnames aangeven dat ze iets gevoeligs niet uitgezonden willen hebben, geven we daar altijd gehoor aan. We gaan graag een gesprek met de deelnemers aan, want het is niet onze bedoeling dat zij een vervelend gevoel overhouden."

Bron: Shownieuws | Beeld: First Dates