Handig: je kunt een mondkapje maken van een oude bh

Better safe than sorry

Lees ook

Was jij net te laat met het bemachtigen van een mondkapje ter bescherming van het Coronavirus? No worries, alles wat je nodig hebt is een oude bh.

Mondkapje

Je wist het misschien niet, maar een bh is multifunctioneel en gemakkelijk om te toveren tot mondkapje. Je kiest een oude bh uit en knipt het middenstukje tussen de cups door. Daarna knip je de band (die je om je middel draagt) er vanaf en lijm je de bandjes eraan. Tada; je selfmade mondkapje is klaar. In onderstaande video zie je wat je moet doen.

Lees ook: Het coronavirus: wat is het en wat zijn de symptomen?

Heeft het zin?

In China zijn de inwoners inmiddels ook creatief geworden. Daar gebruiken ze niet alleen bh's, maar ook de schil van fruit als mondkapje. De populairste stukken fruit zijn grapefruit en sinaasappels.

Nou moeten we er wel bij zeggen dat een mondkapje niet altijd zin heeft. Zo moet hij goed sluiten over de neus en de mond, regelmatig worden ververst en moet je er niet teveel aan zitten met je handen. Daarnaast is een mondkapje voor een gemiddelde, gezonde Nederlander volgens het Rode Kruis niet nodig. Wat je wel kunt doen? Zorgen voor goede hygiëne. Dus je handen goed en regelmatig wassen, niezen en hoesten in je ellenboog. Een desinfecterende handgel kun je gebruiken als er geen water en zeep in de buurt zijn, bijvoorbeeld in het ov.

Bron: Daily Mail, The Sun | Beeld: Twitter, YouTube, BSR

Laatste nieuws

Zie ook